Znanja
StoryEditor

Preko 5 tisuća građana se educiralo na besplatnim savjetovanjima

16. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Algebrina inicijativa "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru", u sklopu koje su održana besplatna otvorena predavanja u glavnim hrvatskim središtima te više od stotinu besplatnih radionica u dvadeset Algebrinih edukacijskih centara, zabilježila je rekordan odaziv.

Više od 5.000 građana pratilo je besplatna savjetovanja i predavanja o informatičkim i poslovnim temama uživo ili putem internetskog prijenosa uživo. Predavanja su održana u pet glavnih hrvatskih središta – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Dubrovniku te je građanima ponuđeno više od stotinu besplatnih radionica.

Za stipendijski natječaj zaprimljeno je više od 2.500 prijava za edukacijske programe vrijedne 750 tisuća kuna koje su dodijeljene nezaposlenima, mladima do 25 godina, ženama iznad 40 godina te poduzetnicima i poduzetnicama početnicima. Ukupno su dodijeljene 103 stipendije. ¬

Istraživanje koje je Algebra provela na 12.000 bivših polaznika netom prije pokretanja ove inicijative ukazala je na apsolutnu opravdanost ove investicije, jer su rezultati ukazali da je više od 60% ispitanika iskoristilo stečena znanja za napredovanje na radnom mjestu što povlači i veće prihode. Istovremeno, gotovo dvije trećine nezaposlenih polaznika Algebrinih programa koji su pohađali edukaciju s ciljem pronalaska prvog radnog mjesta danas je zaposleno.

Najveći interes iskazan je za programima i radionicama iz područja web dizajna i web programiranja, pripreme projekata financiranih iz EU fondova, internetskog marketinga, dizajna potpomognutog računalom, knjigovodstva te sistemske i mrežne administracije.

Predavači su pokazali okupljenima kako se može zarađivati snimanjem i montažom video materijala, prodajom mobilnih aplikacija na internetskim trgovinama, izradom web stranica i prodajom oglasnog prostora, promocijom na globalnim mrežama poput Googlea ili Facebooka, implementacijom Office365 infrastrukture malim tvrtkama, izradom i prodajom 3D modela ili fotografija na internetskim servisima i sl. Također, onima željnim dobro plaćenih poslova predstavljeni su portali za zapošljavanje na projektima iz područja multimedije ili razvoja aplikacija, koji nude mogućnost samostalnog zapošljavanja.

26. travanj 2024 19:56