Znanja
StoryEditor

Prestižna ICEE 2015 ove godine na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa

20. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Zagrebačka škola ekonomije i managementa organizator je 19th International Conference of Engineering Education - ICEE 2015, koja se održava od 20. do 24. srpnja 2015. godine u Zagrebu.

Suorganizator ovog reprezentativnog međunarodnog događaja je iNEER (International Network for Engineering Education and Research), a glavni je pokrovitelj Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske te partner Tehničko Veleučilište u Zagrebu.

Znanstvenici sa Zagrebačke Škole Ekonomije i Managementa dugi niz godina aktivno sudjeluju u radu iNEER-a, a ove će godine imati prigodu svoje međunarodne kolege ugostiti u Zagrebu. Što se tiče doprinosa tehničkoj znanosti, ZŠEM je vodeći poslovni fakultet u Hrvatskoj u primjeni e-learninga kojega sustavno koristi i razvija od svog osnutka te rezultate i mogućnosti primjene opisuje u znanstvenim radovima.

Organizacijom inženjerske konferencije na ovaj način i Hrvatska promovira svoj potencijal okupljanja relevantnih svjetskih znanstvenika koji su posvećeni ovoj vrlo značajnoj temi koja utječe na razvoj raznih novih tehnologija. ICEE 2015 je nesumnjivo prilika da svi zainteresirani za spoznaju i prihvaćanje inovacija u tehničkim znanostima, ravnopravno i interaktivno sudjeluju u radu te afirmiraju teme kojima se bave na međunarodnoj razini.

Glavni govornici na konferenciji ICEE 2015 su dr. sc. Siniša Krajnović, potpredsjednik i voditelj razvoja Unit Radio u Ericssonu, profesor na ZŠEM-u i programski direktor diplomskog studija General MBA na ZŠEM-u i dr. sc. Krishna Saraswart koji dolazi sa Sveučilišta Stanford. Potonji će govornik predstaviti rad pod naslovom „What makes Silicon Valley and Stanford University Tick“.

Programski odbor na čijem je čelu prodekanica ZŠEM-a Karmela Aleksić Maslać pohvalio se izuzetnim odazivom znanstvenika iz cijeloga svijeta. Zaprimljeno je preko sto kvalitetnih radova iz tridesetak zemalja, sa čak šest kontinenta. Prodekanica Aleksić Maslać povodom konferencije izražava zadovoljstvo i nadodaje: „Veselimo se velikom odazivu zvučnih imena iz cijelog svijeta na ovu važnu inženjersku konferenciju koju organizira upravo ZŠEM, a koja predstavlja platformu za umrežavanje znanstvenika i interdisciplinarno povezivanje ICT-a, poduzetništva, managementa i obrazovanja.“

ICEE 2015 je tako poprimila svjetsku akademsku dimenziju te nastavlja tradiciju uspješnih iNEER konferencija promovirajući razvoj inženjerske struke kroz inovaciju, globalizaciju i koristan networking.

25. travanj 2024 07:49