Znanja
StoryEditor

Prijavi se na App Start Contest

27. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

App Start Contest je vodeće studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u izradi mobilnih i web aplikacija koje već godinama povezuje studente s najuspješnijih hrvatskim IT tvrtkama i potiče razvoj vlastitih ideja. Na natjecanju studenti dobivaju priliku pokazati svoju kreativnost, a tijekom cijelog procesa razvoja projekta savjetuju ih mentori i predstavnici poduzeća.

Svake godine, App Start Contest okuplja široku zajednicu studenata različitih interesa koji se najčešće u multidisciplinarnom timu brinu za tehnički, poslovni i vizualni aspekt svog rješenja. Najbolje među njima očekuju novčane nagrade; 20.000 kn za prvo, 13.000 kn za drugo i 7.000 kn za treće mjesto, prilika da upoznaju potencijalne investitore te mogućnost stjecanja prakse, pripravništva ili zaposlenja u partnerskim poduzećima projekta.

Među ovogodišnji partnerima App Start Contesta nalaze se Combis, Infobip, Zagrebačka banka, Five, Hr Cloud, Infinum, Microblink, Nanobit, Span te prijatelji projekta Vibby i Razvojna agencija Zagreb.

Osim novčanih nagrada i mogućnosti zaposlenja, App Start Contest odlična je prilika za sve natjecatelje da unaprijede svoje vještine i steknu nova znanja kroz razne edukativno-zabavne radionice i predavanja u sklopu natjecanja.

O velikom utjecaju na razvoj vlastite aplikacije govore nam i članovima tima When? koji su prošle godine osvojili prvo mjesto na natjecanju: “Svatko od nas se još više usavršio u svom području, no neke stvari smo radili i po prvi put. Svi smo puno naučili o upravljanju projektom, načinima promocije aplikacije i generalno stvarima o kojima dotad nismo razmišljali, a bitne su za bilo kakav daljnji razvoj te plasiranje aplikacije na tržište. ASC partneri su nam svojim savjetima uvelike pomogli u tome.”

Na natjecanje se mogu prijaviti svi redovni i izvanredni studenti iz Republike Hrvatske, individualno ili u timu najkasnije do 31. siječnja 2016. Svaki student koji u trenutku prijave nema oformljeni tim, ima mogućnost okupiti tim od prijavljenih natjecatelja sve do 29. veljače 2016. kada se predaje plan rješenja.

Sve informacije i odgovore na potencijalna pitanja, kao i obrazac za prijave na samo natjecanje studenti mogu pronaći na službenoj web stranici udruge eSTUDENT pod projektom App Start Contest.

23. travanj 2024 18:18