Znanja
StoryEditor

Prijavi se na Mozgalo, to je prvi korak prema nagradnom fondu od 24.000 kuna

03. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Svi studenti zainteresirani za rudarenje podataka i izradu Big Data rješenja prijaviti se mogu od 2. ožujka do 13. ožujka putem obrasca na web stranici Mozgala.

Službeno su započele prijave na natjecanje Mozgalo! Svi studenti zainteresirani za rudarenje podataka i izradu Big Data rješenja prijaviti se mogu od 2. ožujka do 13. ožujka putem obrasca na web stranici Mozgala. Svečano otvorenje natjecanja održat će se 9. ožujka u 17:30h na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu (Matematički odsjek) u dvorani A001.

Na svečanom otvorenju natjecanja predstavit će se tema ovogodišnjeg natjecanja, kao i partneri koji podržavaju projekt. Također, studenti će iz prve ruke moći doznati više o iskustvima i dojmovima prošlogodišnjih pobjednika Mozgala - točnije, Elija Bartoša, Andrijane Brkić, Filipa Bosnića i Tonija Vidovića iz tima Kampanjci. Službeni početak natjecanja je 14. ožujka, a nagradni fond ove godine iznosi 12 000 kuna za prvo mjesto, 8000 kuna za drugo mjesto i 4000 kuna za treće osvojeno mjesto.

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj gdje se studenti natječu u rudarenju podataka i izradi Big Data rješenja. Radi se o procesu pronalaženja korisnih informacija iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka. Ciljevi natjecanja su promicanje edukacije i stjecanje praktičnih znanja iz računalnih znanosti, statistike, ekonometrije i matematike. Studenti se potiču na analitičko razmišljanje i samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema. Jedan od glavnih ciljeva je povezivanje talentiranih studenata s poduzećima partnerima projekta, prenošenje znanja i mentorstvo.

Kako bi bili sigurni da vam informacije ne promaknu pratite nas na Facebook-u, a možete se i prijaviti i na naš newsletter.

09. svibanj 2024 00:19