Znanja
StoryEditor

Prošlo je vrijeme karizmatičnih lidera

09. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Očaranost karizmom lidera vrlo lako dovodi do kasnijeg razočaranja osobnošću i perfomansama od strane podređenih, ali i poslovnih partnera. Mit o tome da su pravi, istinski lideri nužno i karizmatične osobe koje sve osvajaju „na prvi pogled“ konačno treba srušiti.

Doktor psihologije i svjetski poznati stručnjak za psihološku dijagnostiku lidera i menadžera, Robert Hogan, tvrdi da su karizmatični lideri često vrlo narcisoidne osobe koje uz svoju privlačnu stranu često imaju i onu „tamnu“ - arogantnu, gladnu moći i nesklonu da prepozna i prizna vlastite pogreške. Upravo nepriznavanje vlastitih pogrešaka (koje se u karijeri svakome nužno događaju) i nedostatak skromnosti karizmatičnim liderima često onemogućuju kvalitetno upravljanje ljudima i kompanijom. Oni do neke razine mogu biti uspješni, ali bez svojevrsne poniznosti i osobnog integriteta ne mogu briljirati i dugoročno razvijati i jačati kompanije.

Robert Hogan 15. svibnja 2015. g. dolazi u Zagreb gdje će za hrvatske menadžere i lidere održati predavanje na temu prosuđivanja i odlučivanja. Zašto su dobre, odnosno loše procjene lidera suština njihovog vodstva i o čemu sve moraju razmišljati ljudi koji na vodećim pozicijama, doznajte iz prve ruke - od osobe koja se psihologijom leadershipa bavi godinama i koja je konstruirala psihodijagnostičke instrumente koje danas koristi najveći broj kompanija s Fortunove ljestvice najuspješnijih.

Više informacija pronađite ovdje, a za predavanjedr. Roberta Hogana prijavite se ovdje.

19. travanj 2024 09:44