04. lipanj 2012.

Prva generacija savjetnika za pivo

lider.media
lider.media

Proteklog je tjedna u prostorijama Zagrebačke pivovare održana edukacija za savjetnika za pivo, a cilj je bio podizanje razine znanja o pivu, poboljšanje usluge te podizanje razine kulture piva kako kod ugostitelja tako i kod potrošača.

Edukaciju su proveli Zagrebačka pivovara i ustanova za obrazovanje odraslih Adriatic Educatio, a projekt su podržali Turistička zajednica Grada Zagreba te Grad Zagreb. Na edukaciji je sudjelovalo oko dvadesetak ugostitelja, a iste radionice već su se održale u Šibeniku i Opatiji gdje su okupile oko 80 polaznika.

- Savjetnici za pivo koji su prošli naš program podižu razinu usluge u ugostiteljstvu što je za Hrvatsku kao turistički orijentiranu zemlju jako važno, a cilj nam je da pivo u ugostiteljskoj ponudi dobije mjesto kakvo zaslužuje - kazao je Ante Peroš, direktor Adriatic Educatio. Usavršavanje ugostitelja organizirano je s ciljem unaprijeđenja znanja o osnovnim sirovinama i proizvodnji piva. Tako su polaznici radionice u 5 dana, kroz 20 radnih sati te 10 sati e-learning dijela imali priliku naučiti i usavršavati svoja znanja o porijeklu, vrstama, načinu posluživanja i pravilnog odabira piva, ovisno o prigodi.