Znanja
StoryEditor

Prva godišnjica Kontroling centra Kognosko u Hrvatskoj

24. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Upravo se navršava godina dana od otvaranja jednog od najmodernijih edukacijskih centara u zemlji, jedinog centra specijaliziranog isključivo za prijenos znanja i vještina iz područja kontrolinga. Otvorili su ga vlasnici konzultantskog poduzeća Kontroling Kognosko d.o.o. u Zagrebu.

Kontroling u hrvatsko gospodarstvo polako ali sigurno ulazi posljednjih nekoliko godina, a za njegovu uspješnu implementaciju potrebno je dugotrajno sakupljanje kontrolerskih znanja i najbolje prakse u Europi i Americi. Upravo to, vrlo ustrajno se radi u poduzeću Kontroling Kognosku d.o.o. na Zagrebačkom Laništu.

Kontroling centar Kognosko rezultat je dugogodišnjeg edukacijskog i implementacijskog praktičnog iskustva i trenerskog rada širom regije. No, konačni cilj bio je razviti vlastiti kontroling centar koji će biti inkubator najboljeg kontrolerskog znanja u regiji.

Kada je poduzeće Kontroling Kognosko d.o.o. prije dvije godine dobilo licencu za izvođenje programa glasovite Controller Akademie – jedne od najboljih kontrolerksih škola na svijetu, više nije bilo dilema koji je idući logičan potez. Tako je prošlo ljeto uređen poslovni prostor u kojem su vlasnici budno pazili na svaki detalj – od interaktivnih uređaja kao što je smart-board koji podiže metodiku prijenosa znanja na sasvim nove razine, projektora bez sjene, najmodernijih uređaja za prozračivanje zraka, ergonomskih stolica, besplatnog cjelodnevnog parkiranja svih korisnika edukacija, besplatnog WI-FI-a pa do ostalih detalja koji čine višednevni boravak u kontroling centru ugodnim i opuštenim za sve sudionike.

Centar je dom hrvatskom ogranku ICV Internationaller Controller Verain – Međunarodne udruge kontrolera, najveće i najutjecajnije svjetske kontrolerske organizacije koja djeluje u cilju širenja kontrolerskog znanja.

Voditeljica ICV radne skupnike Hrvatska mr.sc. Jasmina Očko u prostoru organizira održava besplatne ICV radionice, a ICV ogranak Hrvatska broji više od osamdeset aktivnih članova.

Obzirom da se trendovi u kontrolingu – ponajviše razvojem informatičke tehnologije, stalno mijenjaju, suradnja sa Controller Akademiom Munich, ICV –om i IGC-om – International Group of Controlling čiji je višegodišnji punopravan član i suorganizator Glavne skupštine IGC-a koja je održana u mjesecu svibnju 2014. godine u Splitu ključni su čimbenik daljnjeg razvoja Kontroling centra Kognosko kao mjesta broj 1 na hrvatskoj kontrolerskoj sceni.

26. travanj 2024 08:03