Znanja
StoryEditor

Prvih 100 dana managera

14. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Mirakul edukacijski centar organizira seminar pod nazivom ‘Prvih 100 dana managera‘. Edukacije će se održati u Hypo centru u Zagrebu 25. svibnja, a cilj seminara je upoznati polaznike s poželjnim i nepoželjnim ponašanjem u prvih stotinu dana na novoj poziciji.

Sudionici će imati priliku upoznati se s prolaznim vremenima, aktivnostima i njihovim redoslijedom, što će im omogućiti brzo upoznavanje sa svim poslovnim procesima i sustavom u cjelini. Također, polaznici će dobiti sliku o tome kako ih ocjenjuje njihov novi poslodavac, o organizacijskom okruženju i o tome kako izgraditi povjerenje te se pozicionirati kao novi lider i zadovoljiti gotovo uvijek visoka očekivanja.

Neke od tema na seminaru bit će: što morate napraviti u prvih 100 dana, što nikako ne smijete učiniti, u kojim rokovima ovladavate kojim procesima, kako ocijeniti uspješnost novog člana tima itd. Suvremeni trendovi u menadžementu i razvoju karijere svakog profesionalca već duže vrijeme nalažu promjenu okruženja u kojima se menadžer razvija i raste i to gotovo u pravilnim razmacima. Svaka je promjena odlučujuća, kako za menadžera, tako i za vlasnike i za poslovni sustav u koji on dolazi. Promjene u ovom slučaju toliko su jake da, osim znanja, do izražaja dolazi i ‘broj utakmica u nogama‘ te socijalna i emocionalna inteligencija, ali i organiziranost i znanje o redoslijedu koraka i njihovu grupiranju.

Predavač je Sabina Škrtić koja tijekom studija Financijskog managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te u prvoj profesionalnoj fazi svoje karijere stekla temeljna financijska znanja i iskustvo u operativnom i strateškom upravljanju financijama. Isto je bilo osnova za stjecanje Executive Certificate in Mangement i Diploma in Management pri MBA programu na Henley Management Collegeu u Oxfordu. Kroz profesionalnu karijeru koju je gradila u Saponiji, Adris Grupi i HRT-u u segmentu upravljanja ljudskim potencijalima i general managementa, kontinuirano je radila na razvoju osobnih i stručnih kompetencija kroz programa IEDC-a na Bledu, INSEAD-u u Fontainebleau i Cornell Universityju.

21. travanj 2024 15:47