Znanja
StoryEditor

Sedam načina kako uništiti brend

06. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Jednom kada ste stvorili svoj brend, morate ga čuvati pod svaku cijenu – ugled i uspjeh vaše kompanije ovise o tome.

Kako piše portal Insprationfeed, pomno izgrađivani brend lako je uništiti preko noći, koliko god mi mislili da je ‘otporan na metke‘.

Ovih sedam savjeta trebalo bi pomoći u izbjegavanju opasnosti.

1.Nemojte uzimati brend zdravo za gotovo – samo zato što je vaš brend izgrađen i prepoznatljiv, ne znači da možete odustati od ulaganja u njega. Pažljivo pratite konkurenciju i kontinuirano razvijajte i osvježavajte svoj brend.

2. Budite konzistentni – ljudi moraju znati što od vas mogu očekivati, doslijednost je bitna kako bi brend ostao pouzdan i prepoznatljiv.

3. Ne istupajte ukoliko niste dobro promislili - nažalost, riječi same ne mogu izgraditi brend, ali ga itekeko mogu srušiti. Imajte na umu da sve što kažete ima utjecaj na vaš posao.

4.Nemojte se ponašati neprimjereno - možda mislite da nitko ne gleda, ali vaši postupci uvijek se održavaju na vašu kompaniju.

5. Nemojte zanemariti korisnike – ne samo da korisnici uvijek moraju moći doći do vas, nego im i odgovor treba stići u najkraćem mogućem roku. Apsolutno najgora stvar koju možete napraviti je ignorirati svoj e-mail ili telefonske pozive korisnika.

6. Pažljivo gradite svoj online imidž – u redu je dijeliti uspomene s obitelji ili prijateljima, ali moraju li slike sa zadnjeg tuluma biti po cijelom internetu?

7. Nemojte lagati – jednom kada izgubite klijenta, povjerenje je teško ponovno izgraditi.

27. travanj 2024 01:28