Znanja
StoryEditor

Snalazi li se vaša tvrtka s tehnologijom današnjice?

12. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Cloud. Društvene mreže. Internet of Things. Sigurno ste čuli za ove tehnološke izraze. Ipak, u vašem uredu se i dalje koristi Windows XP. Budimo realni, ljudi na čelu nekih tvrtki jednostavno ne razumiju današnju tehnologiju.

Ukoliko vaša tvrtka koristi Facebook i Twitter kao oglasnu ploču za hvaljenje ili izražavanje revolta, umjesto kao platformu za privlačenje klijenata, imate krivu strategiju. Društvene mreže nekima se mogu činiti kompliciranima, ali zapravo su besplatan i moćan alat. Problem se može riješiti tako da zaposlite community menadžera. Brandovi kao što je Taco Bell i Oreo imaju ogroman feedback od korisnika zbog jake strategije i velikog angažmana na društvenim mrežama.

Nemojte ignorirati opciju rada od kuće. Ta opcija, čak i u povremenom obliku, može znatno utjecati na moral i motivaciju zaposlenika, a pozitivno utječe i na produktivnost.

Na žalost, mnogi su uredi softverom vezani za neefikasne pretraživače i e-mail platforme. Zaposlenici su stoga prisiljeni koristiti zastarjele i neželjene softvere od kojih su se u privatnom životu zacijelo riješili. Tvrtke s takvom politikom zapravo otežavaju posao zaposlenicima i tako si smanjuju produktivnost.

Tehnologija se stalno mijenja i napreduje. Ako smatrate da je hvatanje u koštac s inovacijama izvan vašeg trenutnog dosega, nemojte se bojati prepustiti odgovornost nekome od kolega kojima to nije problematično. Uzmite vremena i polako savladavajte potrebne vještine. Sve je bolje od ignoriranja.

19. travanj 2024 05:07