Znanja
StoryEditor

Startup Weekend od 16. do 18. studenog

30. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Na Zagrebačkoj školi ekonomije i managmenta predstavljen je drugi Startup Weekend koji će se održati od 16. do 18. studenog u prostorijama fakulteta.

Nakon uspješnog prvog izdanja na kojem se predstavilo 95 sudionika sa svojim idejama, organizatori ovog puta očekuje nešto veći odaziv. - Cilj je ovim projektom staviti Zagreb na startup mapu te razgovarati o problemima koji mladi imaju. Poduzetništvo je ključ za oporavak od recesije. Naš program koji se odvija u tri dana, odnosno 54 sati, podrazumijeva preznetaciju ideje prvog dana i to u 60 sekundi, drugi dan je radionica u grupi i razrada ideje, dok posljednji dan u pet minuta sudionici predstavljaju konačnu ideju - rekla je Tina Lee Odinsky Zec sa ZŠEM-a.

Startup Weekendi održavaju se u više od 150 gradova, a dosada su privukli 57 tisuća sudionika koji su stvorili više od pet tisuća tvrtki. Ovaj put manifestacija će se održati od 16. do 18 studenog.- Izabran je taj tjedan jer je to tjedan poduzetništva u svijetu. Ovo je poticaj za razvoj kvalitetnih projekata uz mentorstvo odličnih stručnjaka iz svih sektora. Osim u Hrvatskoj istovremeno će se održati slične priredbe u preko 150 gradova - istaknuo je voditelj projekta Milan Belojević.Startup Weekend je dio globalnog događaja, a ovo je prilika mladim da predstave svoje ideje i dobiju podršku od iskusnih stručnjaa.- Bez novog poduzetništva nema oporavka. Kada pogledamo najuspješnije kompanije u posljednjim godinama, to su sve bili startupovi u SAD-u. U Europi ih nema i mi moramo to promijeniti ako hoćemo izaći iz krize - zaključio je dekan ZŠEM-a Đuro Njavro.

23. travanj 2024 14:36