Znanja
StoryEditor

Što čini izvrsnog lidera?

07. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Na današnjem tržištu rada, koji se razvija brže nego što se i najuspješnija zanimanja uspijevaju prilagoditi, jako je teško održati uvijek primjenjiv stil vodstva.

Veliku lideri su zapravo oni koji su ispred svog vremena, a to je nešto što je jednostavno nemoguće naučiti. Preuzimanje rizika također je osobina koja je na cijeni. Oni koji su voljni doživjeti neuspjeh i nešto iz toga naučiti te poboljšati svoje liderske sposobnosti su oni koji će najvjerojatnije uspjeti.

Potpuno je krivo samo objasniti kako bi posao trebao biti obavljen. Zaposlenike treba naučiti kako neuspjeh nije najgora stvar. Treba ih ohrabrivati da isprobavaju nove stvari i postavljaju nove ciljeve.

Ubrzo će zaposlenici sami početi razmišljati izvan zadanih okvira i dolaziti sa novim idejama. Lider nije netko tko uči druge kako da rade i nadgleda ih. To je posao menadžera. Lider kroz vlastite postupke inspirira druge da rade izvrsne stvari.

U konačnici, nemoguće je naučiti kako biti dobar lider. Dobar lider mora osjećati strast prema svom zanimanju i dijeliti svoje znanje s drugima. Mora željeti pomagati drugima bez obzira na svoje osobne ciljeve.

25. travanj 2024 18:03