Znanja
StoryEditor

Što izbaciti iz životopisa?

13. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Životopis ne bi trebao biti dulji od dvije stranice, a mnogi se slaži da je i to previše.

Stoga biste se prilikom popunjavanja trebali koncentrirati na ono najbitnije za poziciju na koju se prijavljujete. Poslodavci bi trebali moći na prvi pogled uočiti najbitnije informacije o vama, a to su obrazovanje i kvalifikacije.

Donosimo popis stvari koje će zakrčiti vaš životopis i koje biste definitivno trebali izbaciti:

Riječ ‘životopis‘ i datum

Nema potrebe da naznačavate da je riječ o životopisu. Poslodavci bi na prvi pogled trebali znati o čemu je riječ. Također, kada šaljete dokument mailom, nemojte ga samo imenovati ‘životopis‘, već dodajte i svoje ime. Ista stvar je i s datumom. Zaista nije niti malo bitno kada ste vi sastavili životopis.

Osobne informacije (osim kontakta)

U životopisu biste, od osobnih informacija, trebali navesti samo ime i prezime, adresu, email te broj mobitela. Rasa, spol, seksualna orijentacija, religija, politička opredjeljenja ili obiteljska situacija spadaju u kategoriju privatnih informacija, nebitnih za selekciju kandidata. Isto se odnosi i na fotografije te fizičke karakteristike.

Nebitno radno iskustvo

Nemojte uključivati sve poslove koje ste ikad radili. Fokusirajte se na one koji su povezani s poslom za koji se prijavljujete, odnosno na ono radno iskustvo koje bi vam moglo biti od pomoći na željenom radnom mjestu.

Hobije

Osim ako je u pitanju hobi koji je na bilo koji način povezan s radnom pozicijom ili kompanijom, a takvi su zaista rijetki, poslodavce sigurno neće zanimati činjenica da se bavite plivanjem ili filatelijom.

26. travanj 2024 16:39