Znanja
StoryEditor

Što učiniti kada vam šef ne priznaje da radite izvrstan posao?

18. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Što učiniti u situaciji kada vam nadređeni dodijeli zadatak, a onda taj isti zadatak dodijeli još jednom kolegi, tako da je cijeli vaš trud uzaludan?

Ili kada imate menadžera koji dugoročno zaboravi da postojite i ne primjećuje da radite izvrstan posao, ali poludi kada ne izvršite nešto što uopće nije u opisu vašeg posla? Kako se nositi s takvim situacijama i pritom uspješno izvršavati svoje radne obveze nije nešto što možete naučiti u školi ili na fakultetu.

Donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u tome:

Za savjete se ne oslanjajte isključivo na šefa

Ako vam je nadređeni prezaposlen ili rastrojen, diskretno zatražite pomoć ili savjet od nekog drugog. Pronađite iskusnog kolegu i u takvim se situacijama obratite njemu, ali na način da ne ispadne da radite nekom iza leđa.

Zadržite poštovanje

Teško je poštivati nekoga koga smatrate nesposobnim, ali uvijek ostanite svjesni autoriteta. Pokušajte biti ljubazni i pitajte za smjernice ili savjete čak i kada ste svjesni da odgovori neće biti u potpunosti primjenjivi ili korisni.

Pronađite nešto zajedničko

Ne morate se sprijateljiti s nadređenim, ali nije loša ideja pronaći neku zajedničku točku koja vas može povezati.

Preuzmite neki dodatni zadatak

Preuzmite na sebe neku dodatnu obvezu formalnog ili neformalnog karaktera. Možda možete organizirati uredsko druženje ili preuzeti neku odgovornost, poput otvaranja Twitter profila kompanije.

Fokusirajte se na dobre osobine

Uvijek postoji šansa da ste jednostavno previše kritični. Nemojte prebrzo suditi. Pokušajte se potruditi kako biste uvidjeli neke dobre osobine koje mogu popraviti ukupnu perspektivu.

25. travanj 2024 03:26