Znanja
StoryEditor

Studenti pozvani na Henkel innovation challenge

05. Prosinac 2013.
Piše:
lider.media

Sedmi put zaredom Henkel poziva studente diljem svijeta da prijave vizionarske ideje i koncepte za nove proizvode i tehnologije te tvrtke. Studentski timovi iz trideset zemalja, pa tako i Hrvatske, pozvani su da pod sloganom ‘Stvarajte.

Učite. Razvijajte se.‘ Za sudjelovanje na natjecanju Henkel Innovation Challange (HIC) trebaju najkasnije do 11. prosinca registrirati inovativne i održive ideje na stranici www.henkel-challenge.com

Potpora tvrtke

Natječaj od studenata traži razvoj vizionarskih proizvoda ili nove tehnologije za jednu od tri poslovne jedinice tvrtke Henkel: Laundry & Home Care (proizvodi za pranje rublja i kućanstvo), Beauty Care te Adhesives Technologies (ljepila i tehnologije). Prijavom dvočlanoga tima studenti različitih disciplina preuzet će ulogu kreativnih menadžera zaduženih za razvoj poslovanja, svjesnih važnosti održivosti. Studenti trebaju razviti koncept za jedan od proizvoda u Henkelovu asortimanu ili inovativnu tehnologiju koja će zadovoljavati potrebe potrošača 2050. Treba, dakle, zamisliti svijet za 37 godina i osmisliti proizvod potreban potrošaču u tom svijetu. Henkel će prijavljenima tijekom natjecanja pružati veliku potporu: nakon registracije svaki tim dobit će pristup profesionalnim programima e-učenja, koji su dio internog menadžmenta učenja tvrtke Henkel. Osim toga svim timovima koji se kvalificiraju za polufinale bit će dodijeljen Henkelov iskusni menadžer koji će im biti mentor te ih savjetovati u razvoju inovativnih koncepata. To će mladim vizionarima omogućiti da steknu široko, neprocjenjivo poslovno iskustvo i dobiju detaljan uvid u tvrtku. Istodobno studenti imaju priliku ostvariti dragocjen osobni kontakt s menadžerima u Henkelu. Uz individualne savjete tvrtkinih menadžera studentima će biti pružena pomoć omogućivanjem e-učenja i internetskih seminara (webinara).Prijavljeni studenti mogu odslušati naprede tečajeve e-učenja na teme kao što su marketinške strategije i prezentacijske tehnike, što će im pomoći čak i u početnim fazama razvoja ideja. Sve te mjere usuklađene su sa sloganom natjecanja ‘Stvarajte. Učite. Razvijajte se.‘ Stvorite inovativnu ideju. Učite uz vlastitog mentora. Razvijajte se uz konkurenciju. Natjecanje ‘Henkel Innovation Challenge‘ otvoreno je za studente svih smjerova, bilo da se studiraju ekonomiju, inženjerstvo bilo prirodne znanosti. Ove su godine na natjecanje pozvani studenti iz trideset zemalja: dvanaest europskih zemalja, među kojima je Hrvatska, devet iz azijsko-pacifičke regije, tri latinskoameričke zemlje, SAD-a te pet zemalja Bliskog istoka i Afrike.

Kontakt s izvrsnima

Kako bi se odabrali najbolji timovi, polufinale u Hrvatskoj održat će se u veljači 2014. u Zagrebu. Ovamo će timovi biti pozvani da predstave ideje žiriju poslovnih menadžera tvrtke Henkel u Hrvatskoj koji će odabrati tim koji će Hrvatsku predstavljati na međunarodnom finalu u Njemačkoj. Pobjednički timovi iz cijelog svijeta sastat će se u Düsseldorfu od 31. ožujka do 3. travnja 2014. i ondje će predstaviti inovativne i održive vizije. Kako budu napredovali sa konceptima, ponovno će ih poučavati viši menadžeri. Tri najbolja tima sedmog natjecanja ‘Henkel Innovation Challenge‘ bit će pozvana na sastanak s izvršnim direktorom tvrtke Henkel Kasperom Rorstedom. Uz to, pobjednici će primiti kartu za put oko svijeta vrijednu 10.000 eura, drugoplasirani će dobiti 4000 eura, a treće plasirani 2000 eura.‘Henkel Innovation Challenge‘ jedna je od inicijativa koje je tvrtka pokrenula kako bi se u ranoj fazi uspostavili kontakti s izvrsnim studentima. Henkel održava kontakt sa sudionicima nakon što završi natjecanje. Prijašnjih su godina mnogi talentirani sudionici natjecanja poslije zaposleni u njemu.Studenti zainteresirani za međunarodno natjecanje više informacija mogu dobiti na internetskoj stranici natjecanja i Facebooku, a videozapise o natjecanjimaa održanima prijašnjih godina mogu pogledati i na Youtubeu. Prilika koju pruža natjecanje doista je sjajna jer osim vrijednih nagrada, druženja i učenja omogućuje stjecanje poslovnog iskustva i umreživanje u uspješnoj multinacionalnoj tvrtki. Za one koji ne znaju, Henkel je osnovan 1876. i zauzima najviše svjetske položaje među potrošačima i industrijskim poduzećima s dobro poznatim robnim markama kao što su Persil, Silan, Schwarzkopf, Taft, Ceresit i Loctite. Tvrtkino je sjedište u Düsseldorfu u Njemačkoj, a diljem svijeta ima više od 47.000 zaposlenika.Njezin se uspjeh temelji se na dva važna činitelja - ljudima i inovacijama.

- Zaposlenici su osnova Henkelova uspjeha. Održivom politikom upravljanja ljudskim potencijalima trudimo se ulagati u zaposlenike, dodjeljujemo im ključne funkcije, gradimo korporativnu kulturu utemeljenu na radnoj učinkovitosti te poštujemo različitost - objašnjava Željko Smodlaka, predsjednik Uprave Henkela za regiju Adria.

Inovacije za rast

Inovacije su strateški važne za Henkel jer su osnova rasta. Tvrtka neumorno usavršava svoje proizvoda kako bi što kvalitetnije zadovoljila potrebe kupaca. Posluje u mnogo zemalja i kultura. Organizacijska kultura i vizija te vrijednosti pomažu ujediniti raznolike zaposlenike i određuju standarde poslovanja.- Polazeći od naše vizije i korporativnih vrijednosti, formulirali smo pravila ponašanja koja globalno obvezuju i specificirana su u mnogo kodeksa. Na svim poslovnim područjima i u raznim kulturama u kojima poslujemo osiguravaju smjernice za ponašanje i aktivnosti svih zaposlenika - objašnjava Smodlaka

Henkelov slogan ‘Excellence is our passion‘ (‘Izvrsnost je naša strast‘) ujedinjava sve zaposlenike u predanom radu. Njegova strategija temelji se na korporativnim vrijednostima te će u godinama koje dolaze usmjeravati uspješan rast kako bi se ostvarila dugoročna vizija za Henkel i kako bi tvrtka postala globalna predvodnica u robnim markama i tehnologiji.

U Hrvatskoj Henkel zapošljava 130 ljudi, ali uvijek traži nove kvalitetne kadrove. Uvijek traži motivirane, energične i komunikativne kandidate s izraženim timskim duhom, željne učenja i daljnjeg usavršavanja. Prednost svakako imaju studenti koji su bili aktivni u studentskim udrugama, sudjelovali u raznim projektima ili već tijekom studija povremeno obavljali studentske poslove.

25. travanj 2024 07:42