Znanja
StoryEditor

Studenti rješavali stvarne probleme u poduzećima

17. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Na Case Study Competition, projekt pod vodstvom udruge eSTUDENT, a uz potporu predsjednika Josipovića, prijavila su se čak 1234 tima s 3603 studenta, 16 poslovnih slučajeva zadanih od 15 poduzeća sudionika.

Riječ je o natjecanju na kojem studenti rješavaju stvarne ili potencijalne probleme i situacije poduzeća iz najrazličitijih gospodarskih sektora. Ove su godine obuhvaćeni fakulteti svih šest sveučilišta u državi, a studenti su imali priliku izraziti svoju kreativnost i pokazati znanje, a pritom pomaknuti svoje granice istražujući nove pristupe problemima. Nakon velikog broja prijavljenih i početne euforije uslijedila je druga faza projekta u kojoj su studenti imali mjesec dana za konkretiziranje svojih ideja te stvaranje rješenja zadanog poslovnog slučaja. Potom je uslijedila predaja rješenja članovima CSC tima, koji su ih potom proslijedili poduzećima.

Poduzeća su imala težak zadatak- među brojnim kvalitetnim i izvrsno razrađenim rješenjima poslovnih slučajeva odabrati one najbolje. Upravo ti, najbolji timovi koji su se istaknuli svojim idejama, dobili su priliku te ideje prezentirati pred komisijama iz poduzeća. Nakon finalnog prezentiranja poduzeća su morala odabrati tri najbolja tima.Na završnoj ceremoniji, održanoj 16. svibnja u Kongresnoj dvorani Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, pred petstotinjak uzvanika proglašeni su najuspješniji sudionici te su za svoj trud nagrađeni redom: prvoplasirani tim osvojio je 10 tisuća kuna, drugoplasirani 4 tisuća kuna, a trećeplasirani tim 2 tisuće kuna.

Prijašnje iskustvo pokazalo je kako mnogi timovi i po završetku projekta nastave u nekom obliku surađivati s poduzećem koje su odabrali. Najuspješniji primjeri suradnje završili su i zapošljavanjem studenata u tom poduzeću. Svaki sudionik Case Study Competitiona dobit će certifikat koji kao dokaz određenog iskustva i proaktivnosti može obogatiti njegov životopis i donijeti mu prednost pri predstavljanju budućim poslodavcima.

19. travanj 2024 09:03