Znanja
StoryEditor

Sudenti osmislili aplikaciju koja pronalazi izgubljene ljubimce

19. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Nakon osam mjeseci edukacije ali i natjecanja na TVZ Mobile Challange Cupu tijekom kojih su studenti Tehnološkog veleučilišta Zagreb izradili 17 aplikacija, poslodavci su od selektiranih deset timova izabrali najbolji.

TVZ Mc2 natjecanje okupilo je 252 studenta svih smjerova i godina Tehničkog Veleučilišta, pod stručnim pokroviteljstvom dvanaest tvrtki partnera kao što su: Citus, Five, In2, Infinum, Megatrend, Minus5, Mobendo, mstart, RaZa, Span, Trilix i UX Passion. Natjecanje je započelo još u listopadu 2014. besplatnom edukacijom programera na Android (165), iOS (22) i Microsoft (26) platformama, čija je ovogodišnja tema bila ‘Tehnologijom do utopije - moderna rješenja za društvene probleme.

Prvo mjesto osvojila je aplikacija Lost & Found Pets 1. Svrha pobjedničke aplikacije je pomoć vlasnicima izgubljenih životinja da pronađu svoje ljubimce kao i onima koji su pronašli neku životinju da otkriju vlasnika. Njezini kreatori su Mislav Plazzeriano, Ivan Vučilovski i Helena Maretić koja je rekla da najjaču stranu tima vidi u ljubavi prema programiranju odnosno dizajniranju Android aplikacija.

- Jedna od važnijih kvaliteta je što se odlično slažemo i super funkcioniramo dok zajedno radimo na projektu, a također i van projekta, dodala je.

Posebnost ovogodišnjeg finala je bila u dvostupanjskom načinu ocjenjivanja koje je pojasnio voditelj natjecanja student Luka Pancirov.

- Deset najbolje rangiranih predstavili smo sudu poslodavaca da oni odaberu po tri najbolja. U inovativnom algoritmu ocjenjivanja vodili smo računa da naše, akademsko vrednovanje ima težinski Paretov omjer od 20 posto, dok je poslodavcima, ostavljeno na raspolaganje 80 posto bodova, tako da su oni bili odlučujući faktor glasovanjem na licu mjesta.

Pet najboljih timova je nagrađeno, a posebno proznanje organizatora za najaktivnijeg partnera natjecanja dobila je tvrtka Infinum.

02. svibanj 2024 05:11