Znanja
StoryEditor

Tek ste se zaposlili? Evo 5 savjeta za mlade zaposlenike...

31. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Dolazak u novo radno okruženje za mlade zaposlenike može biti iznimno stresno.

Novi posao je dovoljno velik zalogaj sam po sebi, a mladi ljudi koji su tek izašli s fakulteta su u posebno delikatnoj situaciji. Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ostanete optimistični:

Godine su samo broj

Dob vas ne definira. Ono što definira sve zaposlenike je sposobnost i kompetencija. Nemojte dopustiti da vas se poštuje manje samo zato što ste mlađi.

Morate znati koliko vrijedite

Svaki posao je privremen i stalno biste trebali tražiti nove i bolje prilike, bilo da je riječ o napredovanju ili promjeni radnog mjesta. Ako imate osjećaj da u kompaniji u kojoj radite vaš rad nije dovoljno cijenjen te da ste iscrpili sve mogućnosti popravljanja takve situacije, potražite posao gdje to neće biti slučaj.

Umrežavanje

Gdje god da jeste, povezujte se s kolegama, nadređenima, stručnjacima iz industrije kojom se bavite. Izgradite mrežu kontakata i održavajte te odnose.

Budite svoji

Zvuči patetično, zar ne? Međutim, najbolji način da uspijete jest da zaista budete ono što jeste. Ako glumite neto što niste, dugoročno radite protiv sebe.

Nemojte se bojati novih početaka

Novi početak između ostalog označava i rast, odnosno činjenicu da se razvijate kao ljudsko biće i profesionalac. Najbitnije je kretati se naprijed.

20. travanj 2024 13:01