Znanja
StoryEditor

Tri detalja koje poslodavci uvijek primijete

03. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Životopis vam je fantastičan, kao i motivacijsko pismo. Stoga niste baš iznenađeni kad vam zazvoni telefon, a druga strana vam govori da ste pozvani na razgovor za posao.

Prošli ste kroz odgovore na sva potencijalna pitanja, opskrbili se informacijama o željenom radnom mjestu i čini vam se da ste pripremljeni.Ipak, ima još nekoliko stvari kojima se morate pozabaviti. Poslodavci, naime, primjećuju sve, do zadnjeg detalja. Ono što govorite je, naravno, najbitnije, ali to nije jedino što će biti procjenjivano.

Evo još tri detalja na koja morate obratiti pozornost prije bitnog intervjua za posao:

Izgled

Osim odjeće, bitni su i drugi detalji koji će vam pomoći da izgledate profesionalno – brada, nokti i slični detalji moraju biti uredni.

Zamuckivanje

Svi to radimo i to u tolikoj mjeri da uopće nismo svjesni. Ako izgovarate ‘um‘ između svake druge riječi, djelovat ćete nervozno i nepripremljeno.Najprije pokušajte shvatiti u kojim situacijama pribjegavate takvim rješenjima.Ako time pokušavate razbiti neugodnu tišinu, zapamtite da tišina nije uvijek loša. Nema ništa loše u pauzi. Ako razmišljate što reći ili kako odgovoriti na postavljeno pitanje, upotrijebite neki izraz poput ‘To je odlično pitanje‘ ili ‘Dajte mi trenutak da razmislim‘. To su fraze kojima možete kupiti vrijeme, a ne zvuče neprofesionalno.

Zapišite bitne stvari

Vodite bilješke tijekom intervjua. Tako ćete pokazati da ste zainteresirani, a i vi ćete imati koristi od toga.Imajte pritom na umu da je i to detalj na koji morate pripaziti. Nije baš preporučljivo zapisivati informacije o željenom poslu na neki zgužvani papir koji ste slučajno našli u džepu.

Možda vam se ovi savjeti čine potpuno nebitnima, ali pomažu vam da intervju za posao držite u granicama kontrole i da se osjećate pripremljenima.

28. travanj 2024 13:36