Znanja
StoryEditor

Tri načina na koji pravi lideri povećavaju vrijednost svojih tvrtki

14. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Uspješni menadžeri i poduzetnici znaju da njihov biznis u najvećoj mjeri ovisi o zaposlenicima i stoga su spremni uložiti svoje vrijeme u njihov rast i razvoj.

Ako kao lider želite povećati vrijednost svoje tvrtke, onda morate znati da vaš posao nije kritiziranje, omalovažavanje i pronalaženje krivaca. Naprotiv, morate se fokusirati na ohrabrivanje vaših zaposlenika da ciljeve ostvaruju razmišljajući u širim okvirima. Donosimo vam tri provjerene strategije kojima ćete osjetno poboljšati atmosferu na radnom mjestu

Priznanje

Paralelno s rastom mobilnih komunikacijskih platformi, rastu i dnevne obaveze vaših zaposlenika. Mailovi, pozivi i poruke stižu im u svako doba dana i noći, razbijajući tako klasičnu predodžbu radnog vremena. Uspješnost vašeg biznisa ovisi o tome koliko će posvećeni poslu biti ljudi koje zapošljavate, zato je važno da kao lider odate priznanje postignućima i zalaganjima vašeg tima. Zaposlenici koji osjećaju da su cijenjeni kao individue i da se njihov doprinos poslu smatra važnim su zadovoljniji, produktivniji i lojalniji poslodavcu.

Poštovanje

Međusobno poštivanje je kamen temeljac svakog društvenog odnosa, to uvijek imajte na umu. Svaki član vašeg tima zaslužuje poštovanje jer ste ih upravo vi odabrali, a ako su vaši odnosi korektni, ono s vremenom može samo rasti. Ako se prema radnicima odnosite s dužnim poštovanjem, oni će vam to kroz posao  višestruko vratiti.

Ohrabrenje

Postizanje poslovnih ciljeva nije jednokratan posao. Kad dostignete jedne, morate si postaviti druge. I tvrtke bi, baš kao i radnici, trebale stalno stremiti boljem, a to se može postići samo ohrabrivanjem. Redovnim ohrabrivanjem sebe i svojih zaposlenika, stvarate psihološki temelj za uspješno dostizanje željenih rezultata.

Povećavanje vrijednosti vaše tvrtke podrazumijeva priznavanje truda vaših radnika i poštivanje njihovih želja, talenata i doprinosa. U takvom poslovnom okruženju stvara se atmosfera uspjeha zbog koje će vas vaši zaposlenici biti spremni slijediti gdje god treba.

25. travanj 2024 09:01