Znanja
StoryEditor

Tri savjeta za vođenje društvenih mreža

26. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Postoji gomila članaka koji tvrde da je za održavanje društvenih mreža potrebno svega tridesetak minuta dnevno te da se postovi mogu automatizirati i tako angažman svesti na minimum truda.

Međutim, strategija održavanja društvenih mreža strategija je kao svaka druga – zahtijeva vrijeme, a prečice obično vode u neuspjeh.

Ako se, dakle, odlučite pridružiti društvenim mrežama, nemojte dopustiti da vam objavljivanje postova bude jedina aktivnost. Budite aktivni u zajednici i odgovarajte korisnicima.

Donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći:

Trud se isplati

Ponekad će vam trebati sati da prikupite i odaberete sadržaj pogodan za objavljivanje. S vremenom ćete vjerojatno postati izbirljiviji. Trik je u tome da pratite i lajkate ljude čija se izbirljivost u temama podudara s vašom te dijelite sadržaj koji oni objavljuju.

Nemojte tweetati pro forme

Ograničite broj tweetova po danu. Osim u posebnim situacijama, ne bi trebalo objavljivati više od jednog po satu. Umjerenost je obično najbolja mjera. Osim toga, ne morate uvijek objavljivati vlastiti sadržaj. Dijelite ili komentirajte sadržaj na koji naiđete.

Kombiniranje je ponekad najbolje rješenje

Većina posjetitelja i aktivnih članova na društvenim mrežama nema pretjeranih problema s činjenicom da odgovori na postavljana pitanja ponekad kasne. S druge strane, ponekad automatiziranje objava ima smisla. Kombiniranje automatskih i stvarnih objava zapravo je dobitna kombinacija. Najbitnije je znati dozirati.

28. travanj 2024 09:18