Znanja
StoryEditor

Tri znaka da trebate početi tražiti novi posao

12. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Zaposlenici najčešće ne shvate na vrijeme da im radno mjesto visi u zraku i da je vrijeme da se bace u potragu za drugom poslovnom prilikom.

Promjena posla u današnjoj ekonomiji zasigurno nije nimalo ugodan pothvat. Međutim, povremeno su takvi bolni rezovi nužni kako biste izbjegli situaciju u kojoj ste jedan dan sretni i ispunjeni, a već sljedeći ste dobili otkaz i ne znate kako se s time nositi.

Donosimo tri signala da nešto nije u redu te da biste trebali krenuti u potragu za boljim poslom:

Potplaćenost

Plaća je jedan od glavnih motivatora. Ako ljudi nisu motivirani, njihova izvedba na poslu će najvjerojatnije biti lošija. Ukoliko se takva situacija nastavi ponavljati, postoji šansa da ćete dobiti otkaz.

Podcjenjivanje

Na nekom projektu ste obavili izvrstan posao, ali nitko nije primijetio vaš trud niti vas pohvalio. Takve situacije mogu obeshrabriti i one s najsnažnijim karakterom. Ukoliko nitko ne primjećuje vaše uspjehe, manja je šansa da ćete napredovati i, generalno, da će vaša karijera ići uzlaznom putanjom.

Tvrtka ima financijskih problema

Ako kompanija u kojoj radite posluje s gubitkom, budućnost vam je u svakom slučaju neizvjesna. Najbolji savjet u takvoj situaciji jest da se fokusirate na neke nove poslovne prilike.

24. travanj 2024 14:27