Znanja
StoryEditor

Vaba želi ući na top listu deset hrvatskih banka

07. Svibanj 2015.

Prošlu godinu je završila s gubitkom od milijun i pol eura, minus je planiran i ove godine zbog kredita koje klijenti ne vraćaju, 70 posto kredita odobreno je gospodarstvu, ali Ivica Božan, predsjednik Uprave Vaba banke iz Varaždina, koja je trenutačno na 22. mjestu hrvatskih banaka, najavljuje njeno pozicioniranje među prvih deset u idućih pet godina.

Na press konferenciji održanoj u J&T banci u Bratislavi, čija je Vaba članica već godinu i pol, Božan je izjavio da banka planira 2016. godine pozitivno poslovati, ostati regionalna, pronaći nove klijente u gospodarskom sektoru, a s konkurencijom se neće boriti otvaranjem novih poslovnica nego inovativnom uslugom.

- Cilj nam je riješiti probleme s lošim kreditima za što treba vremena i u idućih pet godina pozicionirati se među deset banaka na hrvatskom tržištu. O uvjetima na tržištu ovisi kako ćemo to postići; organskim rastom ili akvizicijama – rekao je Božan.

Vaba je regionalna banka sjeverozapadne Hrvatske, ima deset poslovnica i 141 zaposlenika, članica je J&T banke iz Češke, koja je dio J&T Finance Group utjecajne na srednjeeuropskom tržištu, a koja ju je već dva puta dokapitalizirala s ukupno 15 milijuna eura.

Osim uvođenja novih poslovnih procesa i novih usluga, u tijeku je i rebrending vizualnog identiteta Vaba banke; zelena boja je zamijenjena sivo-crnom i usklađena s vizualom J&T banke, a promijenjena je internet stranica.  

07. svibanj 2024 19:41