Znanja
StoryEditor

Vizija digitalne ekonomije u EU

10. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Britansko veleposlanstvo u RH, UK Trade & Investment, Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP) i Britanski poslovni centar Hrvatska (BBCC) organizatori su konferencije Vizija digitalne ekonomije u EU koja će se održati 11. ožujka 2015.g., u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP)

Na konferenciji će gosti iz Velike Britanije predstaviti nastojanja i viziju kako bi digitalna ekonomija u potpunosti zaživjela na europskom jedinstvenom tržištu. Sudionici iz Hrvatske osvrnut će se na hrvatska nastojanja na tom području, posebice na izgradnju politika i strategija digitalne ekonomije te praktična iskustva tvrtki koje već posluju na jedinstvenom digitalnom tržištu.

Digitalna ekonomija predstavlja jedan od najvažnijih pokretača konkuretnosti, gospodarskog rasta i inovacija. Potencijal digitalne ekonomije je ogroman. Uređeno jedinstveno digitalno tržište povećalo bi ekonomski rast u EU za 340 milijardi eura. U ovome trenutku samo dva posto EU poduzetnika u potpunosti koristi prednosti koje pruža jedinstveno digitalno tržište. Potrošači još uvijek nemaju dovoljno dobar pristup jeftinijim i kvalitetnijim proizvodima i uslugama.

Britanska Vlada objavila je svoju viziju digitalne ekonomije u Europskoj uniji kojom europsko jedinstveno tržište želi u potpunosti prilagoditi digitalnoj ekonomiji. Kako bi se to ostvarilo Velika Britanija predlaže mjere koje su prvenstveno usmjerene na omogućavanje jednostavnijeg pristupa online kupovini i korištenju digitalnih usluga za potrošače te poboljšani pristup jednistvenom tržištu za poduzetnike kroz ukidanje nepotrebnih propisa te poticanje rada na inovacijama i novimidejama.

25. travanj 2024 06:26