Znanja
StoryEditor

"Žene bez pardona" - Tri Panela za Svjetski dan poduzetnica

14. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Početi karijeru i zaplivati poduzetničkim vodama u doba kada se još uvijek kriza zaziva kao uzrok i posljedica iznimno slabog razvoja gospodarstva je ili hrabrost ili ludost. Ukoliko tome dodamo i statističke podatke prema kojima je veći udio žena u evidenciji nezaposlenih, prema kojima su niže plaćene, podzastupljene u poduzetničkim pothvatima ili na upravljačkim pozicijama, ne čudi činjenica da se žene sve teže odlučuju za ulazak u poduzetništvo.

Međutim, razvijaju se mehanizmi potpore za poduzetništvo i inovacije. Među njima nalazimo i mnogo onih koji su usmjereni na žene i promicanje kulture poduzetništva među mladima. Osim formalnih mehanizama koji uglavnom znače financijsku potporu, tu su i brojna udruženja, inicijative i događaji koji promiču pozitivne vrijednosti, stavove i iskustva uspješnih žena.

Jedan takav događaj će biti održan u Rijeci 19. studenoga 2014. u organizaciji Visoke poslovne škole PAR koja je prva privatna visokoobrazovna institucija u Primorsko-goranskoj županiji. Datum nije slučajno odabran - taj dan je Svjetski dan poduzetnica, koji se proširio kao globalna inicijativa unutar GEW-a (Global Entrepreneurship Week), a PAR okuplja «Žene bez PARdona». Upečatljivog naziva i sa značajnom vizijom, događaj «Žene bez PARdona» promiče pozitivna iskustva uspješnih žena iz gospodarstva, poduzetništva i diplomacije. Kroz tri panel rasprave, devet žena će ispričati svoju priču o uspjehu, radu i karijeri. Uz žene koje su se već etablirale kao snažne poduzetnice, predstavit će se i mlade poduzetnice. Cilj «Žena bez PARdona» je pružiti pozitivnu sliku ženskog poduzetništva i inspirirati žene na taj značajan iskorak u karijeri.

Na prvoj panel raspravi, pozitivne aspekte svog poduzetničkog i diplomatskog iskustva podijelit će Nansi Tireli, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova, Jagoda Vukušić, bivša veleposlanica u Norveškoj i Australiji i Tajana Kesić Šapić, pomoćnica direktora Sektora za industriju, HGK. Druga panel rasprava ugostiti će mlade nade poduzetništva, dok će treća panel rasprava biti posvećena umreženjima poduzetnica i poslovnih žena. Cijeli program možete pogledati na linku http://www.par.hr/hr/zene-bez-PARdona

«Žene bez PARdona» održat će se uz partnerstvo Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe (SEECEL), Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG i Business and Professional Women – Prvi hrvatski klub Pula. Pokrovitelji događaja su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

23. travanj 2024 10:16