Znanja
StoryEditor

ZŠEM organizira Student Future Day

01. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Biti diplomant danas zaista nije lako. Tržište rada u Hrvatskoj i dalje stagnira te mnogi završetak studija čekaju sa strepnjom umjesto s radošću. Jednostavno ne mogu biti sigurno što im budućnost nosi.

Hoće li uspjeti pronaći zaposlenje? Kakvo će zaposlenje pronaći i hoće li im biti u struci? Ovo su pitanja s kojima se, nažalost, većina hrvatskih diplomanata susreću, i koja obilježavaju prvih nekoliko godina njihovih profesionalnih života. Ipak, postoji mjesto u Hrvatskoj gdje studenti nisu zabrinuti za svoju budućnost. Ti studenti nisu zabrinuti jer su se za prve dane svojih karijera počeli pripremati već na početku studija. Zagrebačka škola ekonomije i managementa, najbolja poslovna škola u Hrvatskoj prema rangiranju Eduniversala, i ove godine organizira sajam karijera Student Future Day, koji će se održati 10. travnja. Ovaj jedinstveni događaj spaja predstavnike najvećih i najuglednijih hrvatskih tvrtki i ZŠEM-ove studente. ZŠEM-ovci se mogu prijavljivati za pripravništva, razmijeniti iskustva s predstavnicima tvrtki i upitati ih za pojedinosti o njihovom procesu zapošljavanja.

Coca-Cola Hrvatska, Billa, KPMG, Ernst & Young, Hewlett Packard Croatia i L‘Oreal Adria samo su neke tvrtke koje su se uspješno predstavile studentima na prošlogodišnjem SFD-u. Uz sajamski dio održat će se i prezentacije te okrugli stol na temu zapošljavanja koje su od interesa studentima. Zahvaljujući ovom jedinstvenom događaju, mnogi studenti ZŠEM-a učinili su prve korake prema uspješnoj karijeri i pronašli svoje prvo zaposlenje, dok su mnoge tvrtke pronašle vrijedne zaposlenike koje će igrati važnu ulogu u njihovom budućem poslovanju.

Gotovo nema veće tvrtke ili javne ustanove u Hrvatskoj koja nema među svojim osobljem diplomante ZŠEM-a. Od 2006. godine, kada je diplomirala prve generacija ZŠEM-ovih studenata, ZŠEM-ovi diplomanti stvaraju vrijednost i unapređuju poslovanje mnogih tvrtki kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Mnogi diplomanti su se odlučili za put poduzetnika, i danas sami zapošljavaju više radnika. Sve u svemu, studenti ZŠEM-a znaju kako stvarati vrijednost za organizacije te predstavljaju komparativnu prednost za svaku tvrtku u kojoj su zaposleni.

U prilog ovome idu i statistike zapošljavanja ZŠEM-ovih diplomanata – čak 74 posto njih pronalazi zaposlenje unutar četiri mjeseca nakon završetka studija. Među mnoštvom ekonomista na tržištu rada teško je prepoznati najbolje. ZŠEM-ovi studenti su u pravilu oni koji govore više stranih jezika, koji imaju iskustvo s međunarodne razmjene s jednog od 100 partnerskih sveučilišta ZŠEM-a diljem svijeta, koji poznaju SAP i Bloomberg informacijske sustave, i oni koji su se bavili mnoštvom izvannastavnih aktivnostima. Student Future Day održava se 10. travnja. Ukoliko biste htjeli svoju tvrtku predstaviti studentima najbolje poslovne škole u Hrvatskoj, rok za prijavu na ovogodišnji SFD je 8. ožujka.

16. travanj 2024 16:15