Hrvatska
StoryEditor

Branitelji izlaskom na izbore prijete Karamarku

30. Kolovoz 2015.

SDP je napokon izašao s (vjerojatnim) datumom izbora – 6. prosinca. Kao da su čekali da šef HDZ-a Tomislav Karamarko i njegov glavni operativac Milijan Brkić budu ‘izvan pogona’.

Karamarko je ozlijedio nogu i trebao bi mirovati, a Brkiću je pozlilo na barci, pa je hospitaliziran. Objava datuma izbora, doduše neslužbena, kolidirala je i s objavom najnovijeg ispitivanja popularnosti stranaka Crobarometar. HDZ je povećao prednost pred SDP-om na devet posto, a i HDZ-ova koalicija vodi pred aktualnom Kukuriku koalicijom (u kojoj je i IDS) za 6,2 posto.

Zato Milanović sigurno računa na kupnju glasova u sklopu zadovoljavanja pojedinih nišnih skupina. Rješenje kredita u švicarcima jedan je od takvih aktualnih poteza, a drugi je spašavanje Imunološkog zavoda… A ako ni to ne bude dovoljno, može samo priželjkivati da šatoraši ostvare prijetnju i izađu na izbore. To bi dodatno mobiliziralo glasače ljevice, branitelji bi zasigurno oteli dio glasova na koje računa Karamarko, a dio braniteljskih glasova, tamo gdje ne prijeđu izborni prag, bio bi bačen u vjetar. Zato se može reći da Glogoški i Klemm s izlaskom na izbore ne prijete Milanoviću, nego Karamarku.

01. svibanj 2024 21:35