Ukratko
StoryEditor

Veliki odaziv škola za treće izdanje nacionalnog ekonomskog natjecanja za srednjoškolce

25. Travanj 2024.
Treće izdanje nacionalnog ekonomskog natjecanja za srednjoškolce
Učenici iz 16 hrvatskih srednjih škola iz cijele Hrvatske, raspoređeni u 43 tima, natjecat će se dvosatnim igranjem online igrice Financial Literacy Game

Centar za razvoj mladih (CERM) organizira već treće izdanje Hrvatske ekonomske olimpijade (engl. Croatian Economics Olympiad – CEO) u kojem će se učenici iz 16 hrvatskih srednjih škola, raspoređeni u 43 tima, natjecati dvosatnim igranjem online igrice Financial Literacy Game, gdje će morati pokazati kako se snalaze u simulaciji odraslog života i utjecaju financija na život. Ove godine je zabilježen izuzetno velik odaziv škola za natjecanje, a prijave koje i dalje pristižu svjedoče značajnom interesu učenika za sudjelovanje u natjecanju.  

Cilj natjecanja je potaknuti srednjoškolce na izvannastavne aktivnosti i upotrebu znanja stečenih u školi na konkretnim primjerima i zadacima te ih dodatno zainteresirati za poduzetništvo i ekonomiju. Sudjelovat će učenici u timovima do pet članova, ne stariji od dvadeset godina, a najbolji igrači će dobiti priliku sudjelovanja na međunarodnom ekonomskom natjecanju (engl. International Economics Olympiad – IEO) u Hong Kongu.  IEO-u će prethoditi boot camp na kojem će CERM, zajedno s partnerima projekta, pripremati hrvatske olimpijce za daljnju borbu za što bolji plasman. Ujedno, u sklopu boot campa biti će proglašeni pobjednici te će im se dodijeliti nagrade. 

Valja istaknuti da je Financial Literacy Game sastavni dio CEO natjecanja, no srednjoškolci će na IEO-u imat će nešto zahtjevniji izazov. Naime, svoja će znanja i vještine morati pokazati kroz tri kategorije, pri čemu će zadatke iz područja financijske pismenosti i ekonomije rješavati samostalno, a case study timski. 

Dodatne informacije i novosti pratite na Facebook stranici Hrvatske ekonomske olimpijade, službenoj stranici međunarodnog natjecanja IEO i na portalu Studentski.hr. 

25. travanj 2024 14:01