Hrvatska
StoryEditor

Čitatelji Lidera za legalizaciju marihuane

27. Kolovoz 2015.

Legalizaciju marihuane ne bi trebalo ograničiti samo u medicinske svrhe. Tako su odlučili čitatelji Lidera, u jednom, ako je vjerovati broju glasova, od najpopularnijih Fight clubova u posljednje vrijeme.

Saborska zastupnica i predsjednica ORaH-a Mirela Holy  skupila je gotovo 15 i pol tisuća glasova, a zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić 9.195 glasova. Tako su čitatelji izrazili djelomičnu sumnju prema smjernicama koje je donijelo Stručno povjerenstvo za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe.

 - Nakon uvida u smjernice Povjerenstva za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe razvidno je da se tu ne radi o potpunoj legalizaciji marihuane, već o legalizaciji farmaceutskih proizvoda koji sadrže THC i CBD iz marihuane čime će u Hrvatskoj marihuana biti u zakonskom smislu izjednačena s opijumskim makom. ORaH pozdravlja početak legalizacije konoplje u medicinske svrhe, što je i jedan od glavnih ciljeva naše politike, no smatram da to nije dovoljno - smatra Mirela Holy, pobjednica Liderovog  Fight cluba.

Unatoč rekordnom broju glasova, komentari čitatelja ovaj put su izostali.

10. svibanj 2024 19:46