Aktualno
StoryEditor

HBOR: Trinaesti Poslodavac Partner certifikat kao znak predanosti izvrsnosti

23. Studeni 2023.
HBOR Employer partner

HBOR (Hrvatska banka za obnovu i razvitak) je preuzeo trinaesti certifikat Poslodavac Partner za kontinuirano napredovanje i implementaciju vrhunskih praksi u području upravljanja ljudskim potencijalima.

Kako bi ponovno zadovoljio uvjete za dobivanje certifikata, HBOR je prošao kroz detaljnu evaluaciju sustava upravljanja ljudskim potencijalima, kojom se ocjenjuje iskustvo zaposlenika u sedam ključnih područja: privlačenje i zapošljavanje, onboarding i razvoj zaposlenika, angažiranost i zadovoljstvo zaposlenika, transformacija i razvoj, zadržavanje i nagrađivanje, te offboarding i povratak zaposlenika. Evaluacija HR sustava koju provodi Poslodavac Partner jedina je koja istovremeno uzima u obzir dvije perspektive – perspektivu poslodavca i perspektivu zaposlenika.

Ulaganje u edukacije

Kroz edukacije koje im stoje na raspolaganju, zaposlenici HBOR-a stječu vrijedna znanja i vještine koje im koriste u privatnom i poslovnom životu. Zaposlenici HBOR-a u svrhu profesionalnog razvoja imaju priliku proći i edukacije za postavljanje SMART ciljeva, razvoj komunikacijskih vještina, upravljanje vremenom i upravljanje osobnom učinkovitošću. HBOR ulaže sredstva i za stipendiranje zaposlenika, a potiče ih i na upis na poslijediplomske studije. Uz to, zaposlenici prolaze i edukacije o temama održivosti i ravnopravnosti spolova, a na raspolaganju su im i brojni materijali iz kojih mogu učiti kako zdravije živjeti i funkcionirati u privatnom okruženju.

Prakse prilagođene stvarnim potrebama

U HBOR-u aktivno promiču mogućnost davanja prijedloga i izražavanja mišljenja zaposlenika. Otvorena komunikacija s menadžerima na svim razinama također omogućuje zaposlenicima iznošenje prijedloga i primjedbi u bilo kojem trenutku. U izazovnim poslovnim razdobljima, poput onih s kojima su se susrele mnoge organizacije tijekom pandemije korona virusa, HBOR je prilagođavao svoje poslovanje kako bi što bolje odgovorio stvarnim potrebama zaposlenika. U tom razdoblju je uvedena mogućnost rada na daljinu, a trenutni fleksibilni radni angažmani uključuju i klizno radno vrijeme, fleksibilno radno mjesto, rad na pola radnog vremena i rad u nepunom radnom vremenu.

Certifikatom Poslodavac Partner stručnjaci SELECTIO Grupe više od 18 godina uspoređuju domaće HR prakse s globalnim trendovima, čime unaprjeđuju standarde u upravljanju ljudskim potencijalima te promiču prakse koje predstavljaju primjer izvrsnosti u HR-u.

02. svibanj 2024 05:04