Aktualno
StoryEditor

Petrokov lani ostvario 253 milijuna kuna prometa

17. Svibanj 2018.

Vlasnica tvrtke Susanne Schneider i direktorica Simona Zavratnik, novo vodstvo tvrtke Petrokov, predstavile su na današnjoj konferenciji financijske rezultate tvrtke za 2017. godinu.

>>>Petrokov slavi 25 godina poslovanja

Obitelj Schneider – koja više od dva stoljeća vodi istovjetan i uspješan biznis u Austriji – 1. listopada 2017. godine preuzela je 95 posto udjela u tvrtki od obitelji Petrokov, dok je 5 posto u vlasništvu Simone Zavratnik.

Financijski rezultati za prošlu godinu pokazuju porast prometa za 18 posto, odnosno 253 milijuna kuna prometa, dok je profit iznosio nešto više od 11 milijuna kuna. Istovremeno, bilježi rast profitabilnosti od 50 posto.

Vlasnica Petrokova Susanne Schneider izjavila je kako s velikom odgovornošću preuzima tvrtku koja se ubraja među najuspješnije u Hrvatskoj te dodala: "Planovi razvoja poslovanja Petrokova i dalje su vezani uz kvalitativni i kvantitativni rast jer samo na taj način možemo nastaviti trend rasta koji najbolje dokazuje prošlogodišnji porast prodaje od 18 posto i dobar rezultat poslovanja na kraju godine", izjavila je Susanne Schneider.

>>>Solidni rezultati i ambiciozni planovi Petrokova

Danas Petrokov ima devet poslovnica, od kojih su četiri nove – Zadar, Ilica, Čakovec i Osijek. Osim njih, još su dvije u Zagrebu te po jedna u Rijeci, Puli i Splitu. Do kraja godine, najavljuju u Petrokovu, planirano je i otvaranje još dviju poslovnica, u Rijeci i Splitu, s naglaskom na salon sanitarija, a čim poslovne prilike budu pogodne, planira se daljnje širenje na tržištu.

Uz konferenciju, novinarima je predstavljen i Sajam noviteta, koji se održava četvrtu godinu zaredom. Na njemu se predstavlja 26 izlagača i najnoviji trendovi u obnovljivim izvorima energije. Novost su na sajmu i kućni brend Petrokova Pe-Line, a tu su i besplatni stručni savjeti o uređenju doma.

28. travanj 2024 12:12