Poslovna scena
StoryEditor

Čermak potvrdio: Pregovaram o Diokiju i DINA-Petrokemiji

19. Veljača 2013.
Piše:
liderhrt

General Ivan Čermak potvrdio je sinoć za Dnevnik 3 HTV-a kako je obnovio pregovore o kupnji Diokija i DINA-Petrkoemije

- Prvi interes pokazali smo već prije dvije godine. U pregovorima smo s vjerovnicima, bankama i Upravom Diokija te pokušavamo pronaći model našeg ulaska u Dioki i Dinu, no dugovi su vrlo veliki. Hoćemo li u svemu tome uspjeti, uskladiti sve želje vjerovnika i Uprave znat će se kroz jedno desetak, petnaest dana – rekao je Čermak.

Vlada jučer još ništa nije htjela službeno komentirati, a minister financija Slavko Linić rekao je kako će biti teško osigurati opstanak DINA-Petrkoemije najavljujući tužbe protiv turskog Caliskana koji smatra odgovornim za propali dogovor za spas Dine iz Omišlja na otoku Krku.

Podsjetimo, Linić je za neuspjeh okrivio turskog partnera koji od srpnja nije pokrenuo proizvodnju u toj tvrtki. Ako nisu pokrenuli proizvodnju od sedmog mjeseca prošle godine, onda mi doista nije jasno što bi više radili ovdje. Držim ih osobno odgovornim za neuspjeh jer je država postigla dogovor s vjerovnicima, otvorili smo predstečajni postupak i dobili su ponudu za kupnju zemljišta za LNG terminala. S naše strane sve je učinjeno da se Dina-Petrokemija spasi, istaknuo je.

02. svibanj 2024 23:30