Poslovna scena
StoryEditor

Na Đorđevićevu sreću, dioničari se oglušili na ponudu

23. Ožujak 2014.

Ponudu za preuzimanje Puljanke od strane CCS-a, koji je potkraj prošle godine od većinskog vlasnika Puljanke Alberta Faggianija preuzeo 51 posto te trgovačke tvrtke, nije prihvatio nijedan drugi dioničar, piše u objavi CCS-a u Narodnim novinama.

Na čelu CCS-a je Predrag Đorđević, poduzetnik koji se okušao u nekoliko građevinskih projekata u Hrvatskoj, od kojih mnogi nisu zaživjeli, poput zajedničkog projekta s Faggianijem od prije dvije godine, gradnje velikog trgovačko-poslovnog centra na lokaciji skladišta Istre u Šijani, pored Carinskog terminala.

Za Đorđevića je sretna okolnost što nijedan dioničar Puljanke nije prihvatio njegovu ponudu, jer je račun tvrtke CCS trenutačno u blokadi, a samo porezni dug iznosi nešto više od 750 tisuća kuna. Đorđević drži 538.901 redovnu dionica Puljanke, pojedinačne nominalne vrijednosti 100 kuna, koje ukupno daju 51 posto glasova na Glavnoj skupštini Puljanke.

Na CCS-u je da objavi novu ponudu jer, čini se, ostali dioničari Puljanke nisu toliko povjerljivi prema CSS-u i Predragu Đorđeviću, kao što je to bio Albert Faggiani.

Današnja Puljanka obavlja djelatnost u šezdesetak objekata, zapošljava više od 450 zaposlenika i opterećena je dugovima koji, prema financijskim izvješćima, iznose više od 300 milijuna kuna.

30. travanj 2024 05:14