Poslovna scena
StoryEditor

Orešar zatražio pojašnjenje: Iznos nije ni blizu 100 milijuna kuna

22. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Povodom medijskih napisa o dugu koji prema Jadrankamenu premašuje 100 milijuna kuna, oglasio se danas i sam Bruno Orešar.

-Sva potraživanja, sukladno postojećim računovodstvenim standardima i praksi, su dakle proknjižena, ali nti jedna kuna duga nikada nije bila otpisana, pa nije niti sada.Ne znam da li je do ovakve interpretacije došlo zbog pogrešnog ili nespretnog izražavanja spomenutih izvora, no ono što je važno napomenuti jest da nikakav dug Jadrankamena - ni meni ni povezanim tvrtkama - nije otpisan, kao i da iznos od 100 milijuna kuna ni približno ne korespondira s iznosom dugovanja koje bi moje tvrtke mogle imati prema Jadrankamenu. Slijedom navedenog, danas sam pismenim putem zatražio i službeno mišljenje stečajne upraviteljice Jadrankamena Anči Bašić odnosno pojašnjenje o kojem se to eventualnom otpisu radi.-kaže Orešar.

U najkraćem roku, a po dobivenom odgovoru stečajne upraviteljice, kaže, bit će slobodan izvijestiti hrvatsku javnost o svim potrebnim detaljima, kao i iznijeti informaciju o čemu se točno radi. 

-Također iznijet ću i podatak koliko sam novaca osobno i putem povezanih tvrtki do sada točno izgubio stečajem Jadrankamena odnosno koliko novaca još mogu izgubiti u budućnosti budući da sam jamac za 80 posto svih kredita koje Jadrankamen ima prema kreditnim institucijama.-zaključio je Orešar. 

02. svibanj 2024 01:03