Aktualno
StoryEditor

VIDEO: S par mjeseci kašnjenja VR stiže na Firefox

08. Kolovoz 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=1MskH9uqOyQ

Web preglednik Firefox, koji je u lipnju ove godine nadograđen većom brzinom, ide dalje s novitetima pa će tako verzija Firefox 55 koja izlazi danas imati opciju virtualne stvarnosti, piše The Verge.

Firefox će se ovom nadogradnjom pridružiti Google Chromeu i Microsoft Edgeu, čiji preglednici već imaju VR podršku.

VR Firefox bit će dostupan svim korisnicima Windows sustava koji posjeduju HTC Vive ili Oculus Rift naočale. U Mozilli su neko vrijeme radili na implementaciji VR podrške, a standard pod nazivom Web VR omogućava preglednicima pokretanje iskustva virtualne stvarnosti. Opcija je već dostupna u verziji Firefox Nightly, prototipu verzije novog preglednika, koju je imao priliku isprobati mali broj korisnika.

>>>VIDEO: Virtualna stvarnost i hologrami – budućnost je sada

Ipak, Firefox je i dalje u zaostatku spram svog konkurenta, jer je Chrome uveo VR mogućnost na svojoj platformi još u veljači.

Verzija Firefox 55 također podržava i novu opciju pod nazivom Firefox Screenshots, koja je trenutno u fazi beta testiranja, a koja automatski sprema snimke ekrana na Oblak, a zatim ih kopira u međuspremnik. Slike nakon dva tjedna nestanu, osim ako se ručno podesi da ostanu prisutne dulje vremena.

03. svibanj 2024 05:54