Biznis i politika
StoryEditor

Vice Oršulić imenovan predsjednikom Uprave HEP-a

08. Prosinac 2023.
foto Ratko Mavar

Nadzorni odbor (NO) Hrvatske elektroprivrede (HEP) u petak je na prijedlog Vlade razriješio dosadašnjeg predsjednika Uprave Franu Barbarića te također na Vladin prijedlog predsjednikom Uprave imenovao Vicu Oršulića, na mandat od šest mjeseci, do provedbe javnog natječaja, priopćeno je iz HEP-a.

Oršulić dužnost preuzima s današnjim danom. Nasljeđuje Franu Barbarića protiv kojega je splitsko općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu zbog protupravne gradnje vile na Hvaru. 

Dosadašnji članovi Uprave Petar Sprčić i Tomislav Šambić nastavljaju obavljati svoje dužnosti.

Vice Oršulić rođen je 1970. godine. Na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu diplomirao je 1996. godine i stekao zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike. U HEP Proizvodnji, Proizvodnom području hidroelektrana Jug radio je od 1996. godine na različitim poslovima. Najprije kao samostalni inženjer u Odjelu za energetiku, potom u Odjelu za pripremu izgradnje i revitalizacije, zatim kao rukovoditelj Odjela za pripremu izgradnje i revitalizaciju, a nakon toga kao rukovoditelj Službe za investicije.

Od 2018. do prosinca 2022. godine bio je direktor Proizvodnog područja HE Jug.

Od 1. siječnja 2023. član je Uprave HEP-a d.d. Ima položen Stručni ispit Ministarstva zaštite okoliša i prostornog uređenja iz područja graditeljstva i upisan je u Imenik ovlaštenih inženjera elektrotehnike Hrvatske komore inženjera elektrotehnike.

– Hrvatska elektroprivreda je strateška energetska tvrtka od posebne važnosti za Republiku Hrvatsku, za njeno gospodarstvo i građane. Spreman sam svoje znanje, iskustvo i energiju uložiti u ispunjenje glavnih ciljeva HEP-a u idućem razdoblju: efikasnu realizaciju investicijskih projekata i provedbu energetske tranzicije izgradnjom vlastitih izvora te jačanjem mreže radi prihvata novih obnovljivih izvora energije drugih energetskih subjekata, poduzetnika i građana – izjavio je uz ostalo Oršulić.

27. travanj 2024 06:55