Financije
StoryEditor

Mali beskamatni krediti udvostručili broj novih klijenata gotovinskih kredita

03. Srpanj 2022.
Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko bankefoto Ratko Mavar

Akcija odobravanja kredita do deset tisuća kuna s nula posto kamata u svibnju i lipnju rezultirala je postizanjem 80 posto prošlogodišnjih rezultata u gotovinskim kreditima za potrošače

Zahvaljujući akciji '10 tisuća kuna beskamatnog kredita' Addiko banka je u svibnju i lipnju ove godine gotovo udvostručila broj novih klijenata gotovinskih kredita u odnosu na prethodne mjesece te je u prvoj polovini godine već postigla 80 posto prošlogodišnjih rezultata u gotovinskim kreditima za potrošače.

Naime, početkom svibnja počela je akciju brzoga kredita s nula posto kamata za nove klijente (za iznos do deset tisuća kuna), a zbog pojačanog interesa građana za taj beskamatni kredit ponudu je produljila do kraja lipnja.

Unatoč velikoj pomami klijenata u Addiko banci kažu da će svi zahtjevi za kredit s nula posto kamata zaprimljeni do 30. lipnja 2022. biti obrađeni i isplaćeni, neovisno o konačnom datumu isplate. Osim u poslovnici, taj gotovinski kredit bilo je moguće zatražiti i online te odmah dobiti informativni odgovor, a uz pomoć videobankara i obaviti cijeli kreditni postupak sve do potpisivanja ugovora o kreditu, koji se ipak mora zaključiti u poslovnici.

– Kreditni procesi postavljeni su tako da budu maksimalno brzi i jednostavni, a da se u isto vrijeme odgovorno može procijeniti kreditni potencijal svakog podnositelja zahtjeva te da primi brz odgovor na zahtjev – rekli su u Addiko banci, koja želi postati prvi izbor za brze kredite u Hrvatskoj.

Upravo zbog toga banka više nema cijelu paletu bankovnih proizvoda, već se želi profilirati kao specijalistička banka za brze kredite.

Nakon pada interesa za gotovinske kredite zbog pandemije potražnja za tim oblikom kreditiranja od srpnja prošle godine u uzlaznoj je putanji. Prema HNB-ovim podacima iz travnja ove godine godišnja stopa rasta gotovinskih nenamjenskih kredita na osnovi transakcija iznosila je 3,4 posto, a građanima je ukupno odobreno oko 53,9 milijardi kuna takvih kredita. 

28. travanj 2024 00:23