Kripto
StoryEditor

KuCoin bilježi neto odljev od gotovo 800 milijuna dolara nakon optužnice DOJ-a

28. Ožujak 2024.

Kripto mjenjačnica KuCoin zabilježila je neto odljev od preko 780 milijuna dolara u posljednja 24 sata nakon što je Ministarstvo pravosuđa SAD-a podnijelo optužnicu protiv tvrtke u utorak.

Podaci tvrtke za kripto analitiku Nansen pokazali su da je KuCoin doživio ukupni odljev od 882 milijuna dolara u posljednja 24 sata i priljev od 99 milijuna dolara, s neto odljevom od 783 milijuna dolara. Skup podataka pokriva tokove na ethereumu, BNB chainu, avalancheu, fantomu i polygonu.

Značajan egzodus sredstava s KuCoina dolazi nakon što je DOJ u utorak objavio optužnicu protiv KuCoina i dvojice osnivača, u kojoj se navodi da su prekršili zakone protiv pranja novca. CFTC je također ponovio u pritužbi KuCoin da ethereum i nekoliko drugih kriptovaluta pripadaju klasifikaciji roba (commodity).

– S obzirom na prošle incidente, očekuje se da bi bilo kakav veliki regulatorni potez rezultirao porastom odljeva, ali sve dok mjenjačnica drži depozite klijenata i sredstva 1:1, trebala bi ostati solventna čak i pod takvim stresom – rekao je Martin Lee, voditelj komunikacija Nansena.

KuCoinova rezerva bitcoina iznosila je oko 6.277, dok je njegova rezerva ethereuma iznosila 99.359, prema podacima CryptoQuanta. – Što se tiče podataka na blockchainu KuCoin je u redu. Povlačenja bitcoina i ethereuma su porasla, potaknuta uglavnom malim korisnicima, s malim utjecajem na ukupnu pričuvu. Čini se da ne miješaju sredstva klijenata i imaju dovoljno rezervi za obradu povlačenja korisnika – napisao je Ki Young Ju, osnivač i izvršni direktor CryptoQuanta na X-u.

27. travanj 2024 00:31