Kripto
StoryEditor

SEC poziva na komentare o tri predložena ethereum ETF-a

04. Travanj 2024.
ETF

Američka Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) traži od javnosti da komentira tri predložena zahtjeva za spot ethereum ETF. 

Nakon što je SEC odgodio donošenje odluke o odobravanju ili odbijanju ethereum spot ETF-ova, glavni regulator Wall Streeta rekao je u utorak da Grayscale Investments, Fidelity i Bitwise sada podliježu trotjednom razdoblju za komentare. 

Ovo je standardni dio procedure za upravitelje fondova koji od SEC-a traže odobrenje za ETF, a ista se stvar dogodila i s bitcoin ETF zahtjevima. Američki građani i organizacije pisali su SEC-u izražavajući svoja mišljenja o predloženim investicijskim proizvodima. 

U siječnju je SEC odobrio 11 spot bitcoin ETF-ova, dopuštajući im trgovanje nakon desetljeća odbijanja. ETF-ovi sada trguju na burzama i daju tradicionalnim ulagačima mogućnost kupnje dionica koje prate cijenu kriptovalute. 

Mnogi od istih upravitelja fondova sada pokušavaju dobiti odobrenje regulatora da učine isto s ethereumom, drugom najvećom kriptovalutom po tržišnoj kapitalizaciji. 

Britanska multinacionalna banka Standard Chartered izjavila je u izvješću za siječanj da očekuje da će ethereum ETF-ovi dobiti odobrenje SEC-a do isteka roka u svibnju. 

Međutim, industrijski analitičari su nakon toga rekli da je regulatorno odobrenje za proizvode manje vjerojatno. 

Cijena ethereuma sada se kreće ispod te na 3.300 dolara, prema podacima CoinGecka. Za razliku od bitcoina, još uvijek je vrlo daleko od svoje najviše razine u 2021. od 4.878 dolara. 

30. travanj 2024 23:44