Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: I Sladorana Marinka Zadre u predstečaju, promjene na čelu Ineteca, splitske Luke…

14. Prosinac 2020.
Marinko Zadrofoto Ratko Mavar/Lider

U propast šećernog lanca Marinka Zadre uključila se i SLADORANA s otvaranjem predstečajnog postupka. Prema prijedlogu plana predstečajne nagodbe, tvrtka će nastaviti s otplatom kredita od ukupno 409 milijuna kuna. Ostalim vjerovnicima predlaže se da otpišu 45 posto od 451 milijuna kuna potraživanja, da 50 posto potraživanja pretvore u vlasničke udjele, a preostalih pet posto isplatilo bi se jednokratno, ali nakon osam godina. Druga opcija je otpis 90 posto potraživanja. Od tog 451 milijuna kuna potraživanja nerazlučnih vjerovnika najviše otpada na vlasnika – VIRO TVORNICU ŠEĆERA – 288 milijuna kuna, a drugi vjerovnik je konzultantska tvrtka KF PARTNERS, koja potražuje 83 milijuna kuna, isto koliko i od SLAVONIJE ŽUPANJA.  

Dosadašnja prokuristica i suvlasnica INETECA – instituta za nuklearnu tehnologiju – Zrinka Čorak nova je direktorica umjesto Luke Gašpara, koji je na čelo INETECA došao u veljači ove godine, nakon što je niz godina vodio VERTIV CROATIJU (nekadašnji EMERSON). Osnivač tvrtke Duško Čorak ostao je prokurist, kao i Svetlana Kundović.

Jedan od suvlasnika splitske LUKE Filip Rogošić imenovan je direktorom umjesto Jerka Bačića, koji je na toj poziciji ostao samo tri i pol mjeseca. I njegov prethodnik Igor Mihajlov izdržao je manje od godine dana. Rogošić je imenovan na samo šest mjeseci.

Pavo Cindrić nije više suvlasnik i direktor AUTO KUĆE CINDRIĆ. Jedini vlasnik i direktor ostao je Mario Cindrić.

Željko Hendija postao je treći suvlasnik INTISA iz Zagreba i novi je član Uprave, kao i Tea Meštrović Pleština. Suvlasnik Ivan Meštrović, koji je bio prokurist, imenovan je predsjednikom Uprave, a dosadašnji direktori Vilim Lončar i Željko Kanaet sad su članovi Uprave. Treći suvlasnik Željko Brlećić zadržao je prokuru.

Vlasnik BETON TOMIŠIĆA Josip Tomišić povukao se s pozicije predsjednika Uprave i dodijelio si prokuru. Na direktorskim pozicijama ostali su Igor Tomišić i Mladen Tomišić.

Tomislav Vitić pridružio se na direktorskoj poziciji u tvrtki FRAGMAT H Dušanu Žužeku, koji je direktor i matične slovenske tvrtke FRAGMAT TIM.

Ivan Kuštra opozvan je s direktorske pozicije u DALMACIJAVINU SPLIT, pa je dosadašnji predsjednik Uprave Luka Diel-Zadro postao jedini član Uprave.

Tvrtka INTERCAL (nekadašnja LIČKA TVORNICA VAPNA) opet je promijenila naziv i sad se zove INTERCAL CROATIA.

Otmar Michaeler novi je predsjednik NO-a HOTELA PUNAT umjesto Agrona Beriše, koji je otišao iz kompanije. Norbert Ratzinger preuzeo je Michaelerovu poziciju zamjenika predsjednika NO-a, a u NO je ušao Roland Presetschnik.

Filip Lavriv i Gverino Španjoli pridružili su se Slavenu Andriću na direktorskim pozicijama u varaždinskom LUCE PRODUKTU. Ovaj proizvođač namještaja zapravo je tvrtka kćer PRIMA NAMJEŠTAJA.

AUTO BENUSSI je preuzeo vlasništvo nad CAR FLEET MANAGEMENTOM od Mladena Hercega, od kojeg je novi vlasnik Danijel Benusi preuzeo direktorsku poziciju.

Georg Feldscher novi je član NO-a RAIFFEISEN CONSULTINGA umjesto Daniela Mittereggera.

Tomica Bagatin novi je ravnatelj KLINIKE BAGATIN umjesto Ognjena Bagatina. Njih dvojica su i suvlasnici, zajedno s Dinkom Bagatinom i Dunjom Bagatin.

Sladoljub Pezerović novi je direktor u INVESTINŽENJERINGU iz Zagreba. Tvrtkom koja posluje u sklopu GI GRUPE dosad su samostalno upravljali suvlasnici Slobodan Jeričević (direktor) i Mirko Orešković (prokurist).

Hrvoje Cesarec novi je direktor u PROTRADEU iz Buzina (Zagreb) umjesto suvlasnika Igora Boršića. Na toj se poziciji pridružio Alberu Beneu, koji predstavlja većinskog vlasnika, slovensku tvrtku TENZOR.

Zaključen je skraćeni stečajni postupak za ODRA NEKRETNINE iz Samobora u vlasništvu Ivana Kordića zbog blokade računa od 230 tisuća kuna.

Ladislav Brešković i Ana Brešković izašli su iz suvlasništva u LISANA KOMERCU, ali je Ladislav Brešković ostao u Upravi, koju kao direktorica i dalje vodi Svjetlana Džaja, jedina vlasnica tvrtke.

Dražen Bračić nije više suvlasnik tvrtke COMPETO iz Zagreba, pa je direktorica Martina Živković ostala jedina vlasnica.

02. svibanj 2024 11:47