Klub izvoznika
StoryEditor

Ovog tjedna u izvoz isporučeno pedesettisućito ovogodišnje odijelo

07. Srpanj 2019.
Kotka utovarivanje tisućitog kamiona i milijuntog odijelafoto Ratko Mavar
Tvornica iz Krapine na godinu izveze oko 120 tisuća odijela. Pedeseti kamion s tisuću odijela koja su u utorak otpremljena u Njemačku ispratili smo zajedno s Kotkinim zaposlenicima

Zajedno s Kotkinim zaposlenicima, u utorak smo iz kruga tvornice u Krapini ispratili 50. ovogodišnji kamion s tisuću odijela otpremljenih u izvoz. Pedesettisućito odijelo u ovoj godini otpremljeno je u Njemačku, u kompaniju Brinkmann GmbH & Co KG, koja drži marku Eduard Dressler.

Kako bi djelovao na podizanje svijesti o važnosti izvoza, Liderov Klub izvoznika i ubuduće će biti nazočan na okruglim ili obljetničkim isporukama robe koju na inozemna tržišta plasiraju članovi Kluba. Namjera nam je motivirati čelnike u lokalnim zajednicama da svakom ostvarenom izvoznom poslu na svom području pridaju barem jednaku pozornost kao, primjerice, brojenju noćenja i turista.

Kotka, koja je utemeljena 1954. godine, muška je odjela počela proizvoditi prije dva desetljeća i u to se vrijeme pozicionirala kao izrazito kvalitetan proizvođač muške konfekcije. U tvornici se na godinu proizvede oko 120 tisuća odijela, od čega čak 98 posto završi u inozemstvu. U tih 20 godina iz Kotke su na ovakav put ispratili 2400 kamiona punih kvalitetnih muških odjela, a uzmemo li brojku od 120 tisuća proizvedenih odijela na godinu, dolazimo do brojke od 2,4 milijuna odijela izvezenih u posljednja dva desetljeća izvan granica Hrvatske.

– Ovo su zaista lijepe vijesti, ali možemo mi i bolje. Trenutačno proizvedemo između 540 i 550 odijela na dan, a plan nam je podići proizvodnju na 580 odijela na dan. Ako to ostvarimo do kraja godine, bit ćemo zadovoljni – izjavio je Ivica Cerovečki, vlasnik Kotke. (J. K.)

26. travanj 2024 05:21