Lider invest
StoryEditor

FOTO: Dalibor Udovič otkriva planove Monterre nakon investicije u ogulinski pogon 

25. Listopad 2019.
Monterra Ogulin
Monterra tijekom iduće godine planira pokrenuti novu proizvodnju

Riječka Monterra proširila je logističko-distributivne i proizvodne kapacitete za svoje i ostale tržišne zahtjeve. U novi pogon u Ogulinu uložila je gotovo 10 milijuna kuna. Specijalizirana inženjerska tvrtka za geotehničke radove za svoju je investiciju u srijedu osvojila nagradu 100% Lider invest u kategoriji male investicije.

Monterra je osnovana prije osam godina i bavi se zaštitom i sanacijom stijenskih pokosa, zahtjevnim alpinističkim radovima na visini te zaštitom od buke uz postojeće i prometnice u izgradnji. Tvrtka jača prisutnost na slovenskom i srbijanskom tržištu i na povećane tržnišne zahtjeve odgovorila je ulaganjem u poslovno-proizvodnu halu u Ogulinu, čija se unutarašnjost prostire na 1.342 četvornih metara, vanjski natkriveni dio ima 690 četvornih metara, a nenatkriveni radni plato čak 4.943 četvornih metara.

- U okviru rasploživih prostora, već sad smo u postupku centralizacije našeg skladišta roba i voznog parka, proizvodimo sidara i betonske utege te imamo proizvodnju specijalnog programa za zaštitu od poplave tzv. M box barijera - otkriva direktor Monterre Dalibor Udovič.

Dodaje i kako je u planu tijekom iduće godine, pokrenuti i jednu od proizvodnji pocinčane zaštitne dvostrukouvijene mreže za zaštitu pokosa. 

- Vjerujemo da su ispred nas samo uspješne poslovne godine i da je vizija naše tvrtke postavljena na zdravim i čvrstim temeljima, jer ako se smijem malo našaliti, kad se nešto i malo zaklima, mi to uspješno stabiliziramo. Ipak, Monterra je prvi korak stabilnosti, u geotehnici, naravno – kaže Udovič.

26. travanj 2024 04:48