Lider invest
StoryEditor

FOTO: Pogledajte kako izgleda najbolja velika proizvodna investicija u Hrvatskoj

23. Listopad 2019.
Kronospan pogon
Kronospan CRO uložio je tijekom četiri godine sto milijuna eura u bjelovarski pogon

Hrvatski izdanak grupacije Kronospan s izgradnjom dodatne hale i nove proizvodne linije u Bjelovaru započeo je 2015. godine. Taj veliki investicijski zahvat vrijedan gotovo 770 milijuna kuna ušao je u završnicu, a u srijedu je i proglašen kao najbolja velika proizvodna investicija u Hrvatskoj

- Zadovoljstvo nam je bilo sudjelovati u projektu Lider investa i time predstaviti tvrtku Konospan CRO kao suvremenog i vodećeg proizvođača iverice u Republici Hrvatskoj i Europi. Izuzetno sam ponosan na sve što je Kronospan do sada postigao, na način na koji se predstavlja, a sve zahvaljujući upornosti i predanosti svojih zaposlenika. Nadamo se da će naš primjer uvelike pridonijeti nastavku dobre investicijske klime u RH i time osnažiti cjelokupno gospodarstvo - izjavio je predsjednik Uprave Kronospan CRO Asen Nikov Mihaylov uoči dodjele nagrade 100% Lider invest za veliku investiciju. Dodao je kako je ulaganjem osigurano mjesto na svjetskom tržištu i dugoročna budućnost tvrtke.

Kronospan CRO nastao je 2004. godine preuzimanjem tvrtke Iverica. Budući da je dio međunarodne grupacije koja u svijetu ima 50 tvornica, bjelovarski proizvođač iverice shvatio je da se zastarjelom tehnologijom tvrtka neće proslaviti na tržištu i zadržati konkurentnost, a kamoli ostvariti cilj - proširenje udjela na hrvatskom i europskom tržištu. Stoga je uložio u novu proizvodnu liniju, stroj za prešanje, kojim je povećan kapacitet proizvodnje, a iskorištenost linije premašila 90 posto. Suvremena tehnologija donijela je i uštede, sirovine se maksimalno iskorištavaju bez otpada, dok se povrat na ulaganje očekuje već u narednih šest godina. Nova aparatura iziskuje i dodatan prostor pa je glavna zgrada bjelovarskog pogona proširena i osvanuo je novi skladišni i utovarni prostor. Dodatne uštede su na vidiku s obzirom na to da je tvrtka dobila i odobrenje za izgradnju novog industrijskog kolosijeka iza teretnog dijela kolodvora Bjelovar.

- Kronospan je prisutan u Hrvatskoj od 2004. godine i svojim dugogodišnjim radom prepoznat je kao tvrtka, ali i kao zemlja u koju vrijedi ulagati. Zahvaljujući dosadašnjim ulaganjima osigurali smo radna mjesta naših zaposlenika, ali ujedno i pridonijeli razvoju svih naših poslovnih partnera. Također vrlo važno je napomenuti da tvrtka Kronospan besprijekorno podmiruje sve svoje obaveze prema državnim institucijama u pogledu dobrog gospodarstvenika, čime pridonosimo rastu i razvoju svojeg grada i županije - ističe Nikov Mihaylov.

24. travanj 2024 19:49