Lidertrend
StoryEditor

Na NFT aukciji prikupljeno 52 milijuna dolara za obranu osnivača WikiLeaksa, Juliana Assangea

10. Veljača 2022.
Assange je angažirao kripto-umjetnika Paka koji je na digitalnoj aukciji prodavao kolekciju NFT-ijeva pod imenom Censored

Na online aukciju digitalne umjetnosti prikupljeno je više od 52 milijuna dolara vrijednih kriptovaluta koje će se uložiti u obranu Juliana Assangea, osnivača WikiLeaksa. Naime, Assange je dobio priliku pred britanskim Vrhovnim sudom osporiti odluku o izručenju SAD-u gdje bi mu se sudilo po 18 točaka optužnice zbog objave povjerljivih vojnih i diplomatskih dokumenata na WikiLeaksu 2010. i 2011.

AssangeDAO

Kako bi prikupio sredstva za iznošenje obrane i uvjerio sud da ga ne izručuju SAD-u, Assange je, prenosi Reuters, angažirao kripto-umjetnika Paka koji je na digitalnoj aukciji prodavao kolekciju NFT-ijeva pod imenom Censored. U akciji je sudjelovalo preko deset tisuća Assangeovih podupiratelja nazvanih AssangeDAO. Inače, DAO ili Decentralizirana autonomna organizacija (DAO) jest skupina organizirana oko određene misije koja je koordinirana kroz zajednički skup pravila koja se provode na blockchainu.

– AssangeDAO predstavlja prelazak rijeke Rubikon. 'Cypherpunks' su se ujedinili za Assangea – kazali iz organizacije Reutersu.

28. travanj 2024 01:08