Hrvatska
StoryEditor

Možete li vi istrčati pet kilometara u stanu? Priključite se izazovu!

27. Travanj 2020.
HTB2RunChallenge natjecanje
U drugom krugu najvećeg poslovno-trkačkog izazova na internetu, ‘HT B2Run Challenge  #ostanidoma‘ imate priliku vaše trkačke kilometre pokloniti djeci s invaliditetom u sklopu velike dobrotvorne trkačke akcije prikupljanja kilometara koju provodi inicijativa PoKRENI.  

Uslijed COVID-19 pandemije situacija je uvelike drugačija jer su sve javne manifestacije, pa tako i prve dvije od ukupno četiri HT B2Run utrke - one u Splitu i Rijeci, odgođene za neka bolja vremena. Ograničeni prostorom i uputama Civilnog stožera, organizatori B2Run poslovnih utrka doskočili su i tom izazovu pokrenuvši najveći trkački online izazov 'HT B2Run Challenge #ostanidoma'. Zadatak svih prijavljenih trkača, njihovih kolega, prijatelja, članova obitelji bio je istrčati pet kilometara kod kuće, sve to zabilježiti putem Garmin Connect aplikacije ili neke druge trkačke aplikacije te objaviti na osobnom profilu na društvenim mrežama uz oznaku #HTB2RunChallenge #ostanidoma

- Jednako kao i u poslovnom svijetu, i u našim poslovnim utrkama trenutnu situaciju treba promatrati isključivo kao izazov iz kojeg će izrasti neke nove ideje, projekti. Ograničeni prostorom i uputama Civilnog stožera nismo željeli da se naša aktivna i velika trkačka zajednica koju čini više od 10.000 trkača uspava već smo pred njih postavili izazov i organizirali najveći 'trening kod kuće' ikada. U HT B2Run izazovu bitno je samo da ostanete doma i da pretrčite pet kilometara, a vrijeme i rezultat su nebitni izjavio je Jurica Barać, organizator HT B2Run utrka.

image
HTB2RunChallenge natjecanje
foto

Više od 300 trkača u dva je tjedna pretrčalo više od 1500 kilometara u #HTB2Run izazovu! Ali to nije sve.

Potaknuti brojem sudionika, sudjelovanjem i prijavama u #HTB2RunChallenge #ostanidoma izazovu organizatori su odlučili svu pozitivnu energiju pretočiti u dobro i važno djelo te sve pretrčane kilometre pridodati velikoj dobrotvornoj trkačkoj inicijativi #PoKRENI. Naime, HT i B2Run timovi udružili su snage zajedno s partnerima iz GRAWE Hrvatska i sve kilometre pretrčane u prvom dijelu #HTB2RunChallenge izazova darovali inicijativi PoKRENI za kupovinu aktivnih proteza djeci s oštećenjem donjih ekstremiteta. Uz to, u namjeri da prikupe što više donacija i zajedno razvesele što više djece, odlučili su svoj #HTB2RunChallenge #ostanidoma izazov produljiti za još dva tjedna i prikupiti još više donacija pretrčavši još više kilometara.  
GRAWE Hrvatska d.d., šestu godinu za redom, potiče na promišljanje o zdravlju i uvođenju zdrave aktivnosti u svakodnevicu. Kako bi dodatno motivirali pojedince na bavljenje najjednostavnijom aktivnošću – trčanjem, ovog je proljeća otvoren novi 'PoKRENI – pokloni svoje kilometre' izazov kojim se pozivaju i izazivaju svi trkači i oni koji će to tek postati da svoje pretrčane kilometre daruju, a GRAWE će ih pretvoriti u donaciju od 100.000 kuna za kupovinu aktivnih proteza djeci s oštećenjem donjih ekstremiteta. Ova akcija započela je 2015. godine, a lani je cilj postignut u rekordnom roku te su kupljene aktivne proteze za prvo troje djece u Hrvatskoj koji na njih nemaju prava preko HZZO-a.

image
HTB2RunChallenge natjecanje
foto

- Situacija u kojoj se trenutno nalazimo uči nas još više da svoje zdravlje i život moramo postaviti ili vratiti na vrh ljestvice prioriteta. Svjesniji smo nego ikad da nam se sva ulaganja u naše zdravlje u ovakvim situacijama višestruko isplaćuju. Stoga je izazov tu da nas podsjeća na dvije stvari – da cijenimo svoje zdravlje i da svojim, vrlo malim ulaganjem kao što je poklanjanje kilometara koje planiramo prijeći, možemo značajno pozitivno utjecati na živote djece koja će dobiti priliku po prvi puta potrčati. Hvala našim partnerima iz B2Run-a i cijeloj poslovnoj trkačkoj zajednici koja će nam pomoći u ostvarenju tog cilja rekla je Sanja Gržetić, voditeljica Odjela za korporativne komunikacije i marketing u GRAWE Hrvatska d.d.

Uvjeti sudjelovanja u 'kućnom' #HTB2RunChallenge i #PoKRENI izazovu objavljeni su na www.b2run.hr, a ovo su osnovne informacije koje morate znati prije nego li se pridružite izazovu i istrčite svojih pet humanitarnih kilometara:

1. pet kilometara morate istrčati unutar svoga doma, u obzir dolaze i balon, stubište čak i privatni vrt…
2. svoj rezultat zabilježite uz Garmin Connect ili bilo koju drugu mobilnu aplikaciju te snimite video kako trčite
3. Screenshot s rezultatom i videom podijelite na svom profilu na 'Public/javno' koristeći hashtagove #HTB2RunChallenge #OstaniDoma #PoKRENI #PokloniSvojeKilometre
4. Pošaljite link svog posta u inbox na jednom od #B2Run profila
5. Istrčane kilometre poklonite i inicijativi #PoKRENI koja će ih pretvoriti u donaciju aktivnih proteza djeci s oštećenjem donjih ekstremiteta.

Više o inicijativi PoKRENI možete saznati na ovom linku.

28. travanj 2024 01:21