Hrvatska
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Frane Jaram osnovao dvije nove tvrtke, još jedno vlasničko preslagivanje u Montingu…

11. Rujan 2020.
Krste Jaram

Vlasnik LONIJE iz Kutine Frane Jaram osnovao je dvije nove tvrtke - LONIA TRGOVINU i SPUGA-K VINARSTVO. Za to je izvukao 22,6 milijuna temeljnog kapitala iz LONIJE (kojoj je ostalo 7,25 milijuna temeljnog kapitala), od čega je većinu (20,7 milijuna) uložio u LONIA TRGOVINU, a ostatak u tvrtku za proizvodnju vina. Direktori TRGOVINE su glavni izvršni direktor LONIJE Drago Munjiza i izvršni dorektor LONIJE Krste Jaram, koji je i na čelu VINARSTVA.

INA si je pripojila INA ADRIJU B.V. Ta tvrtka registrirana u Nizozemskoj imala je svoju podružnicu u Hrvatskoj, koja je prestala s radom.

Mićo Aralica (preko svoje tvrtke MAR ULAGANJE) vratio se u vlasničku strukturu MONTINGA nakon što je preuzeo udjel od PRO REAL ESTATEA. Ova tvrtka u vlasništvu Ivana Fabijančića i Željka Lukača bila je suvlasnik od travnja ove godine. Aralica je od tada zamjenik predsjeednika NO-a, a 15. svibnja kratkotrajno je izašao iz vlasničke strukture. Drugi suvlasnik MONTINGA i dalje je Ivan Banović.

Lorna Lisjak Makin nova je predsjednica NO-a ISTARSKOG VODOVODA umjesto Ivana Begića, koji ostaje član NO-a. Novi zamjenik predsjednika je dosadašnji član NO-a Damir Sirotić umjesto Katarine Nemet. U NO su ušli Vladimir Krulčić i Boris Bulatović umjesto Tamare Zgrablić Širol i Alfreda Mendikovića, a novi mandat dobio je Drago Maršić.

Mate Andabaka novi je član NO-a RALU LOGISTIKE. Troje članova NO-a dobili su novi mandat –predsjednik (ujedno i jedini vlasnik) Luka Rajić, njegov zamjenik Josip Madirazza i Štefica Mesaroš

Irena Pehar postala je suvlasnica tvrtke TRCZ AUTOMOBILI, uz osnivača Ivana Pehara, koji je predsjednik Uprave.

Christian Kos i dosadašnji član Uprave BHG BITUMEN ADRIJE Krešimir Zaunović imenovani su direktorima, a u Upravi više nije Horst Mocker.

Anita Pierce Bakker nije više direktorica ABBOTT LABORATORIESA, koji od ranije ima još troje direktora.

Dopredsjednik Udruge malih dioničara-udjelničara TVIN-a Mirko Kovačević prestao je biti član Uprave, u koju je ušao krajem svibnja prošle godine.

Dean Trevor Smith novi je član Uprave/direktor MARINE DALMACIJA i MARINE BORIK umjesto opozvanog Cema Ecevita. Na istoj poziciji u obje tvrtke ostali su Burak Baykan i Božidar Duka.

Domagoj Bujadinović novi je predsjednik NO-a PLINARE ISTOČNE SLAVONIJE umjesto Dalibora Šandrka.

Otvoren je i zatvoren stečajni postupak za nekretninsku tvrtku AVENTIN iz Zadra (bivši OTP AVENTIN). Tvrtka više ne posluje i bio je pokrenut likvidacijski postupak. Glavni vjerovnik, ujedno i vlasnik – OTP BANKA – imao je potraživanja od 52,4 milijuna kuna.  

Anne-Laure Marie Colette Jeanne Messier Marguier nova je direktorica VJETROELEKTRANE RUDINE umjesto Nicolasa Hayona. Tvrtka ima još dvojicu direktora – Bojana Reščeca i Raphaëla Xaviera Lancea.

Marino Poropat novi je predsjednik NO-a dviju komunalnih tvrtki grada Poreča i šest okolnih općina. U USLUZI POREČ zamijenio je Ronalda Žužića, a u ODVODNJI POREČ zamijenio je Edija Štifanića. U NO-u USLUGE POREČ nije više ni Nevija Poropat. Novi članovi NO-a su Zoran Rabar i Danijel Stranić

Dario Šimić pripojio je manju tvrtku ŽIVA KASPULA svojoj drugoj, većoj tvrtki BIONATURA BIDON VODE, koju je prije toga preuzeo od ATLANTICA. Bio je to dio trampe u kojoj je Šimić prepustio ATLANTICU tvrtku VIVASCAFFE PROFESSIONAL.

KRAŠ je izbrisao tvrtku kćer KRAŠ-TRGOVINU dva mjeseca nakon što ju je pripojio.

Tvrtka FILIA USLUGE opozvala je prokuru Milanu Marjanoviću.

Suvlasnici splitskog VERBUMA Miro Radalj i Petar Balta smanjili su  temeljni kapital od 7,29 milijuna kuna za 20 tisuća kuna, što su uložili za osnivanje nove zajedničke tvrtke BELVEDERE 360. VERBUM je najveći hrvatski nakladnik i knjižar vjerske literature, a BELVEDERE 360 registriran je kao tvrtka kojoj je primarna djelatnost 'ostali smještaj'.

Jelena Jerković (nekad Paliska) ušla je preko svoje tvrtke SUMA MAN POWER u vlasničku strukturu tvrtke SUMA ENGINEERING PLATFORM. Ostali suvlasnici su Antonio Tomić (koji je i dorektor), Nikola Miletić (preko tvrtke KAP4) i Krešimir Ilić (preko svoje RADIONICE MOSTOVA). Ivana Paliska Živko prokuristica je u SUMA MAN POWERU i SUMA ENGENERING PLATFORMU.

01. svibanj 2024 20:18