Kompanije
StoryEditor

Davor Lukšić u Londonu napokon pronašao menadžera za vođenje Jadranskih luksuznih hotela

01. Listopad 2019.
Davor Lukšić Lederer

David James Taylor novi je i jedini član Uprave JADRANSKIH LUKSUZNIH HOTELA umjesto Uprave na čelu s Antunom Jakobušićem, te članovima Vladom Lučićem i Katijom Jerković

image
David Taylor
foto
 Tako je završio privremeni mandat  tročlane Uprave, koja je od sredine prosinca prošle godine – kad je iz kompanije iznenada otišao Camilo Soza Valencia – u tri kratka mandata (najprije je imenovana na četiri mjeseca, pa na tri, i konačno na još dva mjeseca) operativno vodila tvrtku.

Čini se da je Davor Lukšić Lederer napokon pronašao dugoročno rješenje - Taylor je imenovan na tri godine. Ima bogato iskustvo u hotelijerstvu. U JLH je došao iz tvrtke GLH Hotels, najvećeg hotelskog operatora u Londonu, gdje je bio komercijalni direktor. Prije toga Taylor je radio u više hotela i hotelskih tvrtki kao prodavač i menadžer, među ostalim u Hiltonu i InterContinentalu. Završio je St. Anselms High School u North Shieldsu u sjeveroistočnoj Engleskoj.

JLH upravlja s 12 hotela i vila na dubrovačkoj rivijeri. Kompanija zadnjih nekoliko godina stabilno raste. Prošlu je godinu završila s više od 800 zaposlenih, 535 milijuna kuna prihoda i više od sto milijuna kuna dobiti.

26. travanj 2024 11:28