Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Tvrtka EY u prošloj godini globalno uprihodila gotovo 50 milijardi dolara

29. Rujan 2023.
Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska

S povećanjem od 14,2 posto u prihodima, konzultantsko-revizorska tvrtka EY zabilježila je jednu od najuspješnijih godina u povijesti poslovanja globalno uprihodivši gotovo 50 milijardi dolara. Kako su priopćili, financijsku godinu koja je završila u lipnju ove godine, obilježila su ulaganja od 3,6 milijardi dolara u kvalitetu revizije, inovacije, tehnologiju i ljude, dok je 1,4 milijarde dolara uloženo u pokretanje platforme EY.ai.

– Iznimno smo ponosni na rast EY-a ove godine, koji je globalno i lokalno ostvario, ali i premašio prošlogodišnje rekordne rezultate. U EY-u Hrvatska smo zabilježili izvanredan rast od 18,2 posto, a sve je to rezultat kontinuiranog ulaganja u naše zaposlenike, vrhunsku tehnologiju, kao i konstantnog rada na poboljšanju kvalitete usluga za naše klijente – rekao je  Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY-u Hrvatska.

EY na svjetskoj razini danas broji gotovo 400.000 zaposlenika, a jedan od strateških prioriteta kompanije je, navode, daljnje promicanje jednakosti i stvaranje inkluzivne radne okoline, kao i pružanje jednakih prilika trenutnim i budućim zaposlenicima. Sukladno strateškom planu o postizanju nulte stope emisije do 2025., EY je, kažu, smanjio apsolutne emisije na globalnoj razini za više od 43 posto, a rangiran je i kao svjetski broj jedan za ESG konzultantske usluge od strane neovisne analitičke tvrtke Verdantix.

Također, EY je kroz program korporativne odgovornosti EY Ripples samo tijekom prošle godine pozitivno utjecao na 46 milijuna života. Time je program osnovan 2018., dosad ostvario pozitivan utjecaj na više od 127 milijuna života. Kako su poručili, u novoj financijskoj godini EY će se dodatno posvetiti vlastitim zaposlenicima, klijentima i zajednici, s fokusom na održivost i društveno odgovorno poslovanje.

27. travanj 2024 12:51