Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Zagrebački holding u prvom polugodištu 2023. ostvario 724 tisuće eura dobiti

26. Rujan 2023.
foto Ratko Mavar

Grupa Zagrebački holding i matično društvo Zagrebački holding d.o.o. objavili su rezultate poslovanja za prvo polugodište 2023. godine. 

Kako je priopćeno, Grupa je u poslovnu godinu ušla s ambicioznim planom unapređenja poslovanja koji uključuje nastavak procesa organizacijskog i operativnog restrukturiranja u svim sastavnicama Grupe te proces reizdanja obveznica matičnog društva koji je realiziran s 11. srpnjem izdanjem prve obveznice gradske tvrtke na području srednje i istočne Europe povezane s održivim poslovanjem. 

– Kao rezultat prethodno provedenih procesa, a unatoč nepredvidivom regulatornom i makroekonomskom okruženju te inflatornim efektima, Grupa je za prvo polugodište 2023. godine ostvarila dobit nakon oporezivanja u iznosu od 0,72 milijuna eura, odnosno sveobuhvatnu dobit na razini od 4,4 milijuna eura što predstavlja povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine za 2,5 milijuna eura – priopćeno je. 

Operativna dobit (EBIT) Grupe ostvarena je u iznosu od 11 milijuna eura, što je povećanje za 3,8 milijuna eura u odnosu na usporedno razdoblje 2022. godine. Ostvarena dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) iznosi 38,3 milijuna eura, što predstavlja povećanje od 4,5 milijuna eura u odnosu na isto usporedno razdoblje.

– Nastavak aktivnosti unaprjeđenja poslovanja Grupe te ostvareni pozitivni financijski rezultati u prvoj polovici godine, predstavljaju dobar smjer prema ostvarenju ambicioznih ciljeva za 2023. godinu. Time su stvoreni preduvjeti za novi investicijski ciklus s ciljem razvoja Grupe kao partnera koji isporučuje kvalitetnu uslugu građanima grada Zagreba – priopćili su iz Holdinga. 

26. travanj 2024 21:24