Ukratko
StoryEditor

Plemenite kovine: vaša prilika za sigurnu i likvidnu investiciju

05. Veljača 2024.

U vremenima kada je svijet obilježen financijskim potresima i gospodarskom neizvjesnošću, pronalaženje stabilnih i pouzdanih prilika za ulaganje postalo je ključno. Plemenite kovine, posebice zlato i srebro, kontinuirano su kroz povijest održavale svoju vrijednost, što ih svrstava u vrh investicijskih prilika.

Zašto su plemenite kovine odličan izbor? Investicija u plemenite kovine nije samo kupnja metalnih poluga ili kovanica. To je strateška razmjena novca za imovinu koja jamči očuvanje vrijednosti i uvijek je likvidna.

Što se ljudi najčešće pitaju:  

Koliko novaca trebam za početak investiranja u zlato i srebro?

Kupnja je vrlo fleksibilna, jer sami određujete iznos. Minimalni iznos uplate je 25 eura kod zlata i 50 eura kod srebra. Plaćanje možete izvršiti u bilo kojem trenutku. Moguće je jednokratno ili višekratno plaćanje, preporučljivo je kroz ponavljajuće uplate.

Kada se kupnja zlata i srebra smatra investicijom?

Tržište nudi veliki izbor zlatnih i srebrnih poluga, kao i zlatnih i srebrnih kovanica. „Investicijske“ srebrne ili zlatne poluge u svjetskim razmjerima su one poluge koje imaju status dobre isporuke („good delivery“), jer tim statusom kovnica, kao i poluge, zadovoljavaju određene stroge i visoke standarde.

Prilikom odluke o kupnji investicijskog zlata uvijek sugeriramo odabir zlata čistoće 999,9/1000. Investicijsko srebro treba biti čistoće 999/1000. To osigurava transparentnu kupnju i otkup vašeg ulaganja. Poluge ovih oznaka čistoća također vam omogućuju najbolju cijenu u trenutku prodaje.

Kako je osigurana sigurnost moje investicije?

Vaše dragocjenosti pohranjene su u iznimno sigurnom skladištu u Švicarskoj, pod strogom fizičkom zaštitom i kontrolom, uz najnaprednije sigurnosne sustave.

Koliko dugo moram zadržati svoju investiciju prije nego što mogu izaći iz nje?

Nudimo vam potpunu likvidnost vaših investicija. Možete odlučiti prodati u bilo kojem trenutku, ali vam savjetujemo da slijedite naše investicijske strategije za optimalne povrate.

Preporuča se srednjoročno i dugoročno ulaganje u plemenite kovine.

Za obje investicijske plemenite kovine preporučamo razdoblje ulaganja od najmanje tri godine. Zbog troškovne neučinkovitosti i budući je ulaganje u plemenite kovine osiguranje imovine od pada realne kupovne moći, savjetujemo izbjegavanje višestruke kupnje i prodaje (špekulativno trgovanje) plemenitih kovina u fizičkom obliku u kratkom vremenskom razdoblju. U svakom slučaju, strateški gledano, dobro je biti informiran kada je u investiciji bolje istaknuti zlato, a kada srebro, a kada je vrijeme za stratešku promjenu zlata u srebro ili obratno.

Važno je znati

Plemenite kovine predstavljaju više od same estetske vrijednosti; simbol su postojanosti i stabilnosti. Zaštitite svoju imovinu i osigurajte svoju svijetlu financijsku budućnost. Kontaktirajte nas u Elementumu na telefon: +385 1 58 09 355, preko web stranice i putem e-pošte na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i iskoristite priliku za sigurno i isplativo ulaganje u plemenite kovine.

Digitalne valute i stalno promjenjivo gospodarsko okruženje donose brojne izazove dok plemenite kovine ostaju stupovi stabilnosti. Mnogi sofisticirani ulagači uvidjeli su prednosti i povećavaju svoje udjele u zlatu i srebru.

U posljednje vrijeme potražnja za srebrom i zlatom je u značajnom porastu što je dovelo do potrebe za proširenjem tima.

26. travanj 2024 00:15